Lintjesregen gaat ook aan voetbalsport in regio niet voorbij

|||||

Diverse mensen, die hun sporen hebben verdiend bij hun voetbalclub in de regio, mochten een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Een overzicht, voor zover bekend bij ons redactie.

Twee leden van FC ’s-Gravenzande zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Leo de Haan, sinds 1978 vrijwilliger bij de club. Was bestuurslid bij ‘De Sport’ en bleef dat ook na de fusie. Speelt sinds 2014 een belangrijke rol bij het bekende internationale BOAL Toernooi. Naast De Haan kreeg ook Geert Jan Scholtens een onderscheiding voor zijn inzet gedurende 33 jaar voor de voetbalsport in zijn woonplaats ‘s-Gravenzande. Verschillende functies zijn bij hem de revue gepasseerd. Wethouder Vreugdenhil stelde beide heren telefonisch op de hoogte, waarna zij later op de dag hun onderscheiding ontvingen uit handen van burgemeester Bouke Arens van gemeente Westland.

Leo de Haan                                                                     Geert Jan Scholtens

Van Forum Sport werd Paul Pieters benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij zag een feestelijk versierde bus van de gemeente Leidschendam-Voorburg bij zijn voordeur in de Cremerstraat in Voorburg stoppen. Toen daarna burgemeester Tigelaar met ambtsketen uitstapte en naar de voordeur van hun huis liep kreeg hij een vaag vermoeden.

Ook Teun Tolenaars, geen onbekende in Voorburg en nu al jaren betrokken als vrijwilliger bij Laakkwartier ontving dezelfde onderscheiding. Hij was in het verleden vele jaren als vrijwilliger actief bij de sv Voorburg waaronder lange tijd als secretaris. Na de fusie met DEVJO werd hij door de ledenvergadering benoemd tot lid van verdienste. Hij is al bijna 60 jaar lid van de club. Op de foto (boven) ontvangt Teun Tolenaars, in het bijzijn van zijn vrouw, uit handen van burgemeester Jan Van Zanen van Den Haag de bijbehorende versierselen.

Van Oliveo kreeg Nico van Rheenen een ‘lintje’. De lijst van activiteiten die Van Rheenen de afgelopen dertig jaar bij OLIVEO allemaal op zich genomen heeft, was bijna te lang om op te noemen. Burgemeester Van Ravestein roemde hem voor zijn tomeloze inzet voor OLIVEO.

Bij SEV viel de eer te beurt aan secretaris Theo Tetteroo. Hij is al SEV-lid vanaf november 1969 en sinds 1995 is hij vrijwilliger bij de club. Van 1995 tot 2015 is hij jeugdleider geweest, daarnaast vier jaar lid geweest van de Jeugdcommissie en vervolgens was hij vanaf 2001 dertien jaar jeugdvoorzitter en dus lid van het Algemeen Bestuur van SEV. Van 2014 tot 2016 was hij penningmeester en vanaf juni 2016 tot op heden is hij secretaris van de club op de Kastelenring.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder