Maurice Steijn (begin) deze week in Spanje en niet op trainingsveld NAC

De Haagse trainer Maurice Steijn (foto) van het Bredase NAC staat deze week niet voor de groep op de training. Steijn verblijft namelijk op Ibiza om ‘zakelijke dingen af te handelen’. Deze afspraak kon niet verder uitgesteld worden tot na het seizoen.

Dat laat de leiding van NAC weten in een bericht. Een ongelukkig moment, vooral nadat NAC afgelopen vrijdag de kans op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie liet liggen door een 1-2 thuisnederlaag tegen Excelsior. De voorbereiding op het komende duel tegen NEC, wordt nu – voor een groot deel – gedaan door assistent-trainer Edwin de Graaf (ook ex-ADO Den Haag). Later deze week sluit Steijn weer aan, al zou hij volgens de regels eerst een quarantaine moeten gaan.

Ophef

,,De club betreurt de ontstane ophef. NAC wil nogmaals benadrukken dat iedereen binnen de club alles zal doen wat binnen zijn mogelijkheden ligt om promotie te bewerkstelligen”, laat een woordvoerder van de club via de media weten. ,,Er stonden nog wat zakelijke en privéverplichtingen open die afgehandeld dienden te worden. Deze zijn telkens vooruitgeschoven, maar moeten nu afgehandeld worden. Maurice heeft er alles aan gedaan om deze afspraak nog te verzetten tot na de competitie, maar om diverse redenen was verder uitstel niet meer mogelijk. Daarnaast had hij de verplichting om persoonlijk aanwezig te zijn.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder