KNVB over ‘bankpositie’ Maurice Steijn: ‘Wij staan hier een beetje buiten’

Hagenaar Maurice Steijn (foto), had begin deze week niet de leiding over de training bij zijn huidige club NAC. Nu stond – mede gelet op zijn trainersopleiding – De Graaf voor de groep. Steijn verbleef voor een zakelijke reis enkele dagen op Ibiza.

Normaliter moet men dan bij terugkomst in thuisquarantaine gaan. Steijn stond echter na terugkomst weer gelijk op het veld bij NAC. De clubleiding liet weten, dat dat in goed overleg was gegaan met de KNVB.

Advies

De KNVB geeft echter aan dagblad BN De Stem aan, dat de voetbalbond in dit geval slechts een adviserende rol heeft. Van toestemming geven is geen sprake. ,,Dat kan de KNVB niet doen, want het zijn landelijke richtlijnen. Wij adviseren slechts wat de algemene veiligheidsvoorschriften zijn. De verantwoordelijk ligt te allen tijde bij de club”, aldus de woordvoerder.

NAC heeft besloten dat Steijn direct weer op het veld kan staan, wel met dagelijks testen en afstand houden. NAC speelt maandagavond in de Goffert in Nijmegen om 20.00 uur tegen NEC uit.

© Haaglanden Voetbal  

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder