Zeljko Petrovic baalt van verlies van Feyenoord bij ADO Den Haag

Zeljko Petrovic (foto), trainer van Willem II, baalt van het verlies dat Feyenoord (waar hij dit seizoen nog assistent-trainer was van Dick Advocaat) onlangs leed bij ADO Den Haag, ook een oude werkgever van hem.

Die teleurstelling had deels te maken omdat hij dit seizoen nog actief was bij Feyenoord, maar veel meer omdat ADO Den Haag een concurrent is van zijn Willem II. Als Feyenoord had gewonnen van ADO Den Haag, had er op het duel in het Cars Jeans Stadion tussen ADO Den Haag en Willem II van donderdag veel minder druk gestaan. De kans dat ADO Den Haag dan al gedegradeerd zou zijn, was heel groot.

Onwaardig

Petrovic wil echter niets weten van een ‘verkochte’ wedstrijd, laat hij aan het Brabants Dagblad weten: ,,Verliezen kan heel misschien, maar niet op de manier zoals Feyenoord het deed. Dat was onwaardig. Anders was ADO nu al gedegradeerd. Maar ik geloof niet dat er in Nederland wedstrijden verkocht worden door de ene club aan de andere.”

,,Ik weet dat het verkopen van wedstrijden in andere landen gebeurt, maar zo zitten de mensen hier niet in elkaar. Misschien dat er heel soms één speler over te halen is. Aanmoedigingspremies mogen schijnbaar wel, maar daar heb ik slechte ervaringen mee.”

Bak

Willem II heeft nu drie punten meer dan ADO Den Haag en moet dus vol aan de bak op Hemelvaartsdag. De Tilburgers mogen niet verliezen, terwijl ADO Den Haag natuurlijk via een overwinning graag langszij wil komen bij de Tricolores. Om 14.30 uur klinkt donderdag het beginsignaal.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder