Virtueel schema play-offs Europees voetbal en Keuken Kampioen Divisie

||

In de Eredivisie wordt aanstaande zondag de laatste speelronde afgewerkt. Na afloop van de reguliere competitie zal er in de play-offs nog gestreden worden om het laatste Europese ticket.

Dit seizoen gaan de play-offs over een enkele wedstrijd, vanwege de overvolle kalender. Het hoogstgeplaatst team, en in het geval van de play-offs om promotie/degradatie ook het team uit de Eredivisie, speelt daarbij altijd een thuiswedstrijd.

Play-offs Europees voetbal

De nummers één tot en met drie van de Eredivisie en de bekerwinnaar plaatsen zich rechtstreeks voor Europees voetbal. Omdat Ajax, de nieuwe landskampioen, de TOTO KNVB Beker heeft gewonnen gaan de play-offs tussen de nummers vijf tot en met acht. Daarin wordt gestreden om een plek in de tweede kwalificatieronde van de nieuwe Europa Conference League.

Aangezien Ajax als kampioen een plek in de groepsfase van de Champions League heeft, gaat het Europese ticket van de bekerwinnaar (voor de Europa League play-offs) naar de nummer drie van de Eredivisie. Het ticket voor de derde voorronde van de Europa Conference League gaat naar de nummer vier.

Keuken Kampioen Play-offs

De reguliere competitie van de Keuken Kampioen Divisie zit erop. Na een bloedstollende slotdag voegde Go Ahead Eagles zich bij SC Cambuur als promovendi en zullen de twee teams volgend seizoen in de Eredivisie uitkomen.

Mogelijk komt daar nog één promovendus bij. Aanstaande zaterdag starten de Keuken Kampioen Play-offs, waarin zes ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie en de nummer zestien van de Eredivisie strijden om het laatste startbewijs voor de Eredivisie.

NAC Breda en FC Volendam openen zaterdag om 16.30 uur het bal met een ontmoeting in Breda. De winnaar van dat duel speelt in de halve finale tegen de nummer zestien van de Eredivise. De andere halve finale gaat tussen de winnaars van De Graafschap – Roda JC en Almere City FC – N.E.C. Nijmegen.

Vanwege de overvolle kalender bestaan de play-offs dit seizoen uit een enkele wedstrijd in plaats van een dubbele ontmoeting. Het hoogstgeplaatste team uit onderstaand schema, of de nummer zestien van de Eredivisie, speelt altijd thuis. De halve finales worden gespeeld op donderdag 20 mei, de finale op zondag 23 mei om 18.00 uur.

Bron: KNVB

Lees verder