Veel ex-ADO Den Haag-spelers door in play-offs

Diverse spelers met een verleden bij ADO Den Haag blijven actief in de play-offs, want zowel NAC Breda als Roda JC pakten winst in hun eerste duel in de nacompetitie. Roda JC boog een achterstand bij De Graafschap om in een zege en NAC Breda was thuis te sterk voor FC Volendam.

Tekst: Ton Beije

Lang zag het ernaar uit dit seizoen dat De Graafschap weer de droom kon waarmaken om terug te keren naar de Eredivisie. Liet de ploeg van Mike Snoei het in de reguliere competitie al liggen tegen Jong Ajax en Helmond Sport om een rechtstreekse promotieplek te pakken, ook in de play-offs ging het mis.

Tik

Dylen Vente passeerde namens Roda JC de Haagse doelman van De Graafschap, Rody de Boer, en dat was al de eerste tik in de wedstrijd. De Super-boeren herstelden zich en kwamen via Daryl van Mieghem snel gelijk en kwamen zelfs via Ted van de Pavert aan de leiding (2-1). Na rust bleef de 3-1 uit en twee knappe momenten van oud-ADO Den Haag-speler Thijmen Goppel (foto) in de slotfase betekende de 2-3 winst voor Roda JC, dat verder ook de voormalige ADO-spelers Danny Bakker, Erik Falkenburg en Kees Luijckx in de ploeg had. Roda JC gaat nu in de halve eindstrijd op bezoek bij NEC, dat weinig moeite kende met het Almere City FC van de Haagse spits Thomas Verheydt: 0-4.

Uitstekend 

Een andere club met een ruime -ex-ADO-inbreng, NAC Breda, deed het op eigen veld ook uitstekend, door FC Volendam met 4-1 te kloppen. De formatie van trainer Maurice Steijn krijgt in de halve eindstrijd als tegenstander de club die vandaag als zestiende eindigt in de Eredivisie: FC Emmen of Willem II. NAC speelt dan in Emmen of Tilburg.

Nadat NAC al zeker was van een plek in de halve eindstrijd bij een 3-0 voorsprong deed FC Volendam nog iets terug. Maar de ploeg van Steijn, met de oud-ADO-ers Dion Malone en Thom Haye, had toch het laatste woord: 4-1. Lex Immers was weer terug na een blessure en zat op de bank, maar is dus eventueel tegen FC Emmen of Willem II weer inzetbaar.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder