Marianne van Leeuwen dé kandidaat om Eric Gudde op te volgen

Marianne van Leeuwen (foto) is de nog enig overgebleven kandidaat om Eric Gudde op te volgen als directeur betaald voetbal bij de KNVB. Dat heeft Van Leeuwen (60) naar aanleiding van berichtgeving van de NRC bevestigd. Eric Gudde legt op 1 oktober zijn functie neer.             
Van Leeuwen in een reactie aan de NOS: ,,We zijn in overleg, maar het is nog niet helemaal afgerond.”  Van Leeuwen zou de eerste vrouw zijn die deze topfunctie bij de KNVB krijgt toegewezen.

Zeeburgia

Marianne van Leeuwen is (sinds 2014) voorzitter van de Amsterdamse amateurclub AVV Zeeburgia. Ze riep in 2019 op tot meer aandacht voor racisme in het amateurvoetbal. De benoeming van Van Leeuwen zou een teken zijn dat de KNVB werk maakt van de strijd tegen racisme op de voetbalvelden.

Naast haar voorzitterschap van AVV Zeeburgia bezet Van Leeuwen een commissarispost bij Sligro Food Group en de Technische Unie en is voorzitter van de RvC van Van Egmond Groep en lid van de Amsterdamse sportraad. Haar studie rechten genoot Van Leeuwen in Leiden en tevens studeerde zij aan de Neyenrode Business Universiteit en Harvard Business School.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder