NAC – met inbreng ex-ADO-ers – kan Eredivisie binnenstappen

NAC Breda is hoeft nog maar één stap te zetten om volgend seizoen uit te mogen komen in de Eredivisie. De ploeg van de Haagse trainer Maurice Steijn (foto) moet dan vanavond (aanvang 18.00 uur) in het eigen Rat Verlegh Stadion winnen van NEC Nijmegen.

Trainer Maurice Steijn leeft met zijn ploeg (met onder meer de ex-ADO Den Haag-spelers Lex Immers, Dion Malone en Thom Haye) vol vertrouwen naar het duel, te meer daar zo’n 2.500 eigen supporters op de tribune aanwezig mogen zijn.

Strafschoppen

NAC klopte in de halve eindstrijd na een bloedstollende wedstrijd via strafschoppen FC Emmen. Natuurlijk was de vreugde donderdagavond in Drenthe groot, maar de volgende ochtend, vrijdag, moest de knop weer snel om, want met die winst was er nog geen prijs binnengehaald.

Zelfvertrouwen

De focus moest gelijk weer op het cruciale duel van vandaag tegen NEC. De NAC-ploeg is vastberaden en het zelfvertrouwen is na de winst tegen FC Emmen bijzonder groot. Vermoeidheid telt in zo’n duel, waarin een ticket voor de Eredivisie kan worden gehaald, niet meer.

De steun van het eigen publiek in het Rat Verlegh Stadion kan van waarde zijn weet ook trainer Maurice Steijn: ,,Dat is heerlijk. Al helpt het maar een fractie, we zijn blij dat ze weer in het stadion mogen. Hopelijk gaat dat het verschil maken en krijgen de supporters een passend slot van dit seizoen”, laat de Hagenaar weten aan het Brabants Dagblad.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder