Dick Advocaat begint aan laatste duel als clubtrainer

Zondag om kwart over twaalf begint in de Rotterdamse Kuip de beslissende wedstrijd voor een ticket voor Europees voetbal komend seizoen tussen Feyenoord en FC Utrecht. Het is ook de laatste wedstrijd voor Hagenaar Dick Advocaat (foto), op de bank als coach van een clubteam.

Een lange, succesvolle carrière en een niet al te gemakkelijk afscheidsseizoen zit het er dan op voor de 73-jarige trainer. Tijdens de laatste persconferentie, voorafgaand aan dit duel was Advocaat kort van stof. ,,Het zijn twee lange jaren geweest met heel weinig pauze. Het is goed dat het erop zit”, liet hij weten.

Sinclair Bischop, Feyenoord-watcher van de regionale Omroep Rijnmond, vatte het zo samen: ,,Het leek een kwestie van uitzitten. Hij wilde de klus hier sowieso afmaken. In elk ander seizoen, als het niet zijn laatste was geweest, was hij denk ik wel voortijdig opgestapt met alles wat er dit jaar is gebeurd. Maar dat was dit seizoen zijn eer te na.”

Er staat natuurlijk wel veel op het spel. Niet alleen voor FC Utrecht, maar zeker voor Feyenoord én voor Advocaat. Mocht Feyenoord het niet redden, dan spelen de Rotterdammers voor het eerst in zes jaar geen Europees voetbal. Een de club kende onder Advocaat een prima start, een jaar lang ongeslagen en in het begin van dit seizoen nog meedoen om de landstitel.

Logisch dat Haagse Dick zijn loopbaan als clubcoach graag wil afsluiten met een prijs: Feyenoord achterlatend met een ticket voor Europees voetbal.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder