Maurice Steijn: ,,Een minuut voor tijd valt je droom in duigen”

Het was op eerste pinksterdag een ‘zwarte dag’ voor NAC en zeker ook voor trainer Maurice Steijn (foto). De Haagse trainer en zijn ploeg hadden gehoopt en verwacht om in het eigen Rat Verlegh Stadion een ticket te bemachtigen voor de Eredivisie komend seizoen.

Tegenstander NEC kwam voor rust aan de leiding, maar NAC vocht zich terug in de wedstrijd. Daarna leek het erop, of het wachten was op de genadeklap van de thuisploeg.  Het pakte echter anders uit voor de formatie uit Breda (met de oud-ADO Den Haag-spelers Lex Immers, Dion Malone en Thom Haye), want op slag van tijd produceerde NEC de tweede en winnende treffer via Jonathan Okita: 1-2.

Balen

Logisch dat Maurice Steijn het na afloop moeilijk kon verwerken en baalde als een stekker. Voor de camera van BN De Stem zei hij: ,,Wat we vandaag hebben meegemaakt, heb ik in mijn leven nog nooit meegemaakt. Niet bij ADO, niet als NAC-speler. Het was fenomenaal. In de wedstrijd hebben we er alles aan gedaan om te winnen. Dan krijg je een minuut voor tijd die goal tegen en valt de droom in duigen…”

Volmaken

Steijn gaat er vanuit de stap naar de Eredivisie opnieuw proberen te maken in het nieuwe seizoen, dan met onder meer de drie uit de Eredivisie gedegradeerde clubs ADO Den Haag, VVV Venlo en FC Emmen als tegenstander. ,,Zo hebben we dat wel afgesproken. We zijn in die wetenschap begonnen elf maanden geleden. We hebben de ploeg ingericht om dit jaar of volgend jaar naar de Eredivisie te gaan. Met die missie ben ik hier gekomen en die wil ik volmaken”, aldus Steijn.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder