Hagenaar Hicham Faik pakt met Al-Faisaly beker in Saudie-Arabië

Hicham Faik slaagde er donderdag met zijn club Al-Faisaly de King’s Cup in Saudie Arabië in de wacht te slepen. Een fraai succes in zijn eerste seizoen bij die club.

De 29-jarige middenvelder kreeg zijn jeugdopleiding bij ADO den Haag en speelde in het seizoen 2011-2012 in het Onder 20-team van de Hagenaars. In 2012 verkaste hij naar Almere City FC om vervolgens in 2014 een contract te tekenen bij Roda JC. Twee jaar later verbond hij zich aan Excelsior Rotterdam. Weer twee seizoen verderop trok hij naar het Belgische sv Zulte Waregem.

Aanvoerder

Na het Belgische avontuur van één seizoen keerde hij terug naar Nederland en tekende bij sc Heerenveen, waar hij ook aanvoerder werd. Vorig jaar augustus vertrok hij bij de Friezen voor een avontuur in Saudie-Arabië bij Al-Faisaly.

Finale

In de finale van de strijd om de King’s Cup was Faik met zijn ploeg nipt met 3-2 e sterk voor Al-Taawo. De winnende treffer viel pas in de extra tijd. Julio Tavares was de grote man bij de Cupwinnaar, want hij nam alle drie de treffers voor zijn rekening.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder