KNVB faciliteert amateurvoetballoterij voor alle clubs

Met als doel verenigingen te ondersteunen om financiële middelen te genereren, faciliteert de KNVB – samen met Lotify en steun van de Nederlands Loterij – een voetballoterij voor alle veld- en zaalvoetbalverenigingen in Nederland. Deze loterij, waaraan deelname door de clubs volledig gratis is, start op zaterdag 12 juni en eindigt op maandag 12 juli.

Iedere vereniging heeft een eigen, unieke, actiepagina. Op deze pagina kunnen leden, ouders, vrijwilligers, sponsoren, familieleden en andere betrokkenen van de vereniging loten kopen. Een lot kost € 2,50 en € 2,00 daarvan gaat rechtstreeks naar de vereniging. Vanuit de KNVB zijn er prijzen beschikbaar gesteld en iedere vereniging kan ook zelf prijzen toevoegen, wat de lokale binding verstevigd en de herkenbaarheid van lokale bedrijven ten goede komt. Daarnaast ontvangen deelnemende verenigingen digitaal promotiemateriaal om lokaal hun actiepagina te promoten. Ook kan op iedere actiepagina worden aangegeven voor welk specifiek team van de betreffende vereniging je loten wilt kopen, waarmee de vereniging de verkoop stimuleert onder de eigen teams.

Ondersteuning

De KNVB ondersteunt hierin de verenigingen om dit seizoen nog extra financiën binnen te halen, die bijvoorbeeld besteed kunnen worden aan trainingsmateriaal, de accommodatie of andere specifieke doelen die een vereniging heeft. De verenigingen kunnen gratis deelnemen, alle organisatorische zaken rondom de loterij zijn uit handen genomen door Lotify en de KNVB.

Mailing

Alle veld- en zaalvoetbalverenigingen hebben onlangs een mail ontvangen met daarin de eerste informatie over deze voetballoterij. Op 1 juni volgt er een tweede mailing met daarin een link naar de specifieke actiepagina van de vereniging. Na deze mailing gaan verenigingen hun eigen actiepagina aanpassen met o.a. de eigen clubkleuren en logo en worden eventueel eigen prijzen toegevoegd. Vanaf zaterdag 12 juni zijn de actiepagina’s dan toegankelijk om de loten te kopen.

Iedere vereniging doet automatisch mee, zodat een koper altijd zijn of haar favoriete vereniging kan kiezen. Klik HIER voor meer informatie.

Bron: KNVB

Lees verder