Keepster Barbara Lorsheyd in selectie OranjeLeeuwinnen voor oefenduels

Sarina Wiegman heeft 25 speelsters uitgenodigd voor de twee oefeninterlands die de OranjeLeeuwinnen volgende week spelen tegen Italië en Noorwegen. Op keepster Lize Kop na – zij herstelt nog van een hoofdblessure en volgt een individueel programma in Zeist – kon de bondscoach voor de trainingsstage kiezen uit een volledige fitte groep speelsters. In haar plaats is nu de keepster van ADO Den Haag Vrouwen, Barbara Lorsheyd (foto) geselecteerd.

Foto: Eric de Wit

FC Twente, de kersverse kampioen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, is met vijf speelsters hofleverancier van de OranjeLeeuwinnen. De aankomende interlandperiode is de laatste voordat de selectie voor de Olympische Spelen op woensdag 16 juni wordt teruggebracht naar een groep van achttien plus vier stand-by speelsters.

Italië en Noorwegen

De Italiaanse voetbalvrouwen – opponent van Nederland in de kwartfinale van het WK 2019 – zijn op donderdag 10 juni vanaf 17.30 uur de eerste tegenstander in het Paolo Mazza Stadion in het Noord-Italiaanse Ferrara. Noorwegen is vijf dagen later – dinsdag 15 juni – in het stadion van FC Twente de volgende opponent. De aftrap in Enschede is om 18.00 uur. Of bij het duel tegen de Noorse equipe eventueel (beperkt) publiek aanwezig mag zijn, wordt binnenkort besloten. Italië staat momenteel vijftiende op de FIFA-wereldranglijst, de Noorse vrouwen drie plaatsen hoger (twaalfde).

Uitzwaaiwedstrijd

Voor vertrek naar Tokio speelt de ploeg van Sarina Wiegman zaterdag 3 juli nog een laatste wedstrijd op eigen bodem. Tegenstander en locatie van deze ‘uitzwaaiwedstrijd’ worden in een later stadium bekendgemaakt.

Hieronder een interview, dat OnsOranje had met bondscoach Sarina Wiegman.

Bron: KNVB Media

Lees verder