Zaterdag Eerste Klasse: Behalve bij sv Nootdorp verder weinig nieuwkomers

In de zaterdag eerste klasse komen zes clubs uit de regio in actie. Bij de meeste clubs bleef het rustig op het ‘transferfront’, alleen sv Nootdorp mocht de nodige nieuwkomers noteren, al zag de club van trainer Marco Jalink ook enkele spelers naar elders vertrekken.

sv Nootdorp

sv Nootdorp begroet een tweetal spelers van Deltasport als nieuweling, te weten Kevin Orcadi en Lugino Schubert. Ook Alphense Boys zag een tweetal richting Nootdorp gaan: Bayram Taner en Etienne Ortela. Een welkome versterking is Michael de Leeuw, die overkwam van Zwaluwen Vlaardingen. Verder dragen komend seizoen het shirt van sv Nootdorp: Eren Yildizturan (IJsselmonde), Ryan Lugtigheid (RVC Celeritas), AJ Mercera (foto) (DSO) en Brayley Tweeboom, die overkomt van ADO Den Haag O21.

Tegenover de komst van deze negen nieuwe spelers staat het vertrek van Azar Ghennem (Blauw Zwart), Jardel Drenthe (Rijsoord), Jeremy van Uunen (Unitas), Michael Navajas Sanchez (LMO), Cross Goeloe (Kozakken Boys) en doelman Ronald Simonis, die zijn geluk gaat beproeven bij het Schiedamse HBSS.

Die Haghe

Die Haghe rekent weer op de vertrouwde selectie. Weinig mutaties derhalve op Ockenburgh, waar Roy van de Ven van sc Monster de enige nieuwkomer is van buitenaf. Twee spelers stoppen, te weten Yannick Nyanor en Tidde Tromp, terwijl Abdul Yilmaz naar het Delftse Wippolder overstapt.

Forum Sport

Ook bij Forum Sport weinig spektakel. De club ziet eigen jeugd doorstromen in de selectie en krijgt van elders Haitam el Marid van RKDEO erbij. Tom Beijen gaat het een stapje hoger proberen bij FC Rijnvogels en Jordy Pronk hangt de schoenen aan de wilgen.

Voorschoten’97

Bij Voorschoten’97 meer vertrekkers dan nieuwelingen. Lars Oudshoorn (Quick Boys) en Tim de Rijk (Alphense Boys) zijn de nieuwe spelers op sportpark Adegeest en aanvulling vanuit de eigen jeugd. Trainer Theo Ducaneaux ziet drie spelers verkassen naar WVHEDW: Jelle van der Niet, Coen Hobstaken en Steven Knijnenburg. Verder keren Peer van Paassen (FC Rijnvogels), Bas Beijersbergen (Sporting Leiden) de club de rug toe en stapt Timo van Aken over naar de zondagtak op Adegeest.

VELO

Bij VELO ziet trainer Kevin van der Geest alleen een oude bekende van buitenaf komen. Tim Janssen komt namelijk over van Quick, waar Van der Geest als assistent werkzaam is geweest. Doelman Silver Wartna keerde terug naar HBS en Lars van den Berg (Westlandia za) en Joery Verbeek (Verburch) vonden elders in het Westland een nieuwe club voor komend seizoen. Michiel Draaisma, Jerry van Laar en Kees van Kordelaar zullen niet meer terugkeren in de Wateringse selectie.

sv Honselersdijk

Bij sv Honselersdijk kwamen er geen spelers van buitenaf bij. Trainer André Lourens rekent op zijn ploeg van het afgelopen seizoen, al vertrok Rico Kok naar Quintus. Verder kan Lourens geen beroep meer doen op een vijftal spelers, dat stopt bij de selectie: Youri Bakker, Stijn van Beek, Branco Kok, Robbin Wesstein en Leon de Brabander.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder