Zaalvoetbal conceptprogramma Eredivisie: ZVV Den Haag start met uitduel

De eredivisie zaalvoetbal wordt in het seizoen 2021-2022 gespeeld in twee fasen en vervolgens afgesloten met de play-offs. Hovocubo-trainer Sander van Dijk heeft onlangs de loting verricht voor de eerste fase waarin per club is bepaald tegen welke twaalf tegenstanders ze zullen uitkomen.

De eredivisie zaalvoetbal start het seizoen met zestien clubs. De stand na twaalf wedstrijden bepaalt hoe de clubs de competitie vervolgen in de tweede fase. De nummers één tot en met acht spelen vanaf 18 februari 2022 een volledige competitie om zich te plaatsen voor de play-offs. De nummers negen tot en met zestien gaan vanaf 18 februari 2022 door in een volledige competitie om degradatie te ontlopen. De kampioen van deze poule heeft een extra kans om zich te plaatsen voor de play-offs.

zvv Den Haag

zvv Den Haag speelt de eerste wedstrijd op vrijdag 10 september uit bij HV/Veerhuys in Hoorn), een week later (17 september) treedt de ploeg van de coaches Yuri van der Smitte en Samir Yaaqobi in Sportcampus Zuiderpark aan in het thuisduel tegen kampioenskandidaat FCK/De Hommel uit Den Bosch.

Toppers

Twee wedstrijdronden zijn gepland op zondag (3 oktober en 21 november). FC Eindhoven tegen FC Marlène is de eerste topper op 17 september. Een week later vindt de eerste derby plaats. FC Eindhoven gaat dan op bezoek bij FCK/De Hommel. De befaamde Hoornse derby – HV/Veerhuys tegen Hovocubo – staat gepland op 5 november. Voor Texel’94 is een uitzondering gemaakt. De eilandclub speelt de thuiswedstrijden in de eerste fase standaard op zaterdag.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder