Ex-ADO Den Haag-speler Maurice Verberne wordt assistent-trainer bij MVV

Met ingang van het nieuwe seizoen is de 50-jarige Maurice Verberne (foto) de nieuwe assistent-trainer van MVV Maastricht en wordt hij dus de rechterhand van trainer Klaas Wels. Verberne, die tussen 2001 en 2004 onder contract stond bij ADO Den Haag, is ook geen onbekende in De Geusselt, waar hij 48 keer in de hoofdmacht speelde en vier jaar jeugd- en assistent-trainer was.

Maurice Verberne, die de plek overneemt van Regillio Vrede, speelde naast ADO Den Haag en MVV ook voor Sparta’25, Helmond Sport, FC Den Bosch, RBC Roosendaal en Top Oss. Na zijn profloopbaan kwam hij nog uit voor de amateurs van RIOS’31 en Dijkse Boys, waarmee hij in 2010 naar de Topklasse promoveerde.

Bekend

In De Geusselt is hij dus geen onbekende, want hij was er al ruim honderd duels werkzaam als assistent. In 2009 tot 2013 naast René Trost en was hij bovendien even de hoofdcoach van de ploeg uit Maastricht. Hij is dus voor de derde maal terug bij MVV. ,,Die club heeft een speciale betekenis voor mij. Ik ben altijd goed opgevangen en gewaardeerd door club en supporters”, laat Verberne weten.

Assistent

Verberne was na zijn MVV-periode ook als assistent werkzaam bij FC Eindhoven, NAC en vanaf het seizoen 2019-2020 bij Roda JC, waar hij begon met de later ontslagen Jean-Paul de Jong. De afgelopen maanden was hij hoofdtrainer bij RKSV Nuenen, waar hij de opvolger was van Jan Poortvliet. Binnenkort hoopt hij zijn diploma UEFA Pro (coach betaald voetbal) op zak te hebben. De in Helmond woonachtig Verberne gaat nu bij Klaas Wels als assistent werken, met wie hij nog samen heeft gespeeld bij FC Den Bosch.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder