Maurice Steijn vertrekt per direct bij NAC; gevolgen blijven niet uit

De crisis bij NAC is compleet. Trainer Maurice Steijn (foto) kondigde zaterdag per direct zijn vertrek aan, nadat hij door zich supporters noemende aanhangers van de club was bedreigd. Zijn kinderen woonden al elders en zijn huis werd door de politie in de gaten gehouden. Een volkomen logisch besluit van Hagenaar Steijn.

De gevolgen blijven ook niet uit bij de club. Drie aandeelhouders gaan afstand doen van hun aandelen. Die drie aandeelhouders, Rob van Weelde, Wim van Aalst en Paul Burema, hebben aangegeven de club de rug toe te keren na de ontwikkelingen rond Steijn en Ton Lokhoff.

Statement

In een statement, in handen van De Telegraaf, zeggen zij: ‘Zeer recentelijk hebben we te maken gekregen met acties van sommige individuen die alle normen van fatsoen hebben overschreden. Een club kan niet worden bestuurd via een supportersultimatum, met als gevolg bedreigingen naar een trainer en meerdere clubbestuurders en hun familieleden. Voor ons drieën is hiermee een grens gepasseerd die wij niet accepteren. Ook de gelatenheid, waarmee sommige NAC-geledingen dit schouwspel hebben gevolgd of zelfs geëntameerd, hebben wij als zeer stuitend ervaren.’

Onacceptabel

Het drietal is van mening, dat de club het gedrag van supporters als onacceptabel had moeten betitelen. Door dit niet te doen loopt men het risico dat dit tot norm wordt verheven en in zo’n situatie voelen de drie aandeelhouders zich niet meer thuis.

Oorzaak

Volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen speelt Pierre van Hooijdonk een heel kwalijke rol in het geheel. ,,Dat is de aanstichter van al het kwaad”, aldus Driessen, die ook regelmatig aanschuift in het TV-programma Voetbal Inside. ,,De komst van Ton Lokhoff was al een volledig foute inschatting van Mattijs Manders. Die dacht: als ik Lokhoff binnenhaal, heb ik ook het kamp Van Hooijdonk stil. Alleen het grote probleem zal altijd blijven, Pierre is natuurlijk gefrustreerd als voetbalvader dat zijn zoon Sydney niet altijd in het eerste stond”, tekent Driessen op in zijn krant. Trainer Maurice Steijn zag in Sydney, de zoon van Van Hooijdonk geen basisspeler bij NAC. Steijn had nog een contract van één seizoen bij NAC.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder