Sparta breekt contract met trainer Henk Fraser open

Sparta heeft met hoofdtrainer Henk Fraser (foto) succesvol om tafel gezeten om zijn nog lopende contract tot medio 2022 open te breken en te verlengen tot de zomer van 2024. Fraser, oud assistent- en hoofdtrainer bij ADO Den Haag, is dus de komende drie seizoen nog actief op Spangen.

De Rotterdamse Eredivisionist wil met deze verlenging aangeven dat de ingezette lijn stijgende is en de club ook de komende drie seizoenen stappen wil gaan zetten. Technisch directeur Henk van Stee is ook enorm tevreden met het langere verblijf van Fraser: ,,Voorop staat uiteraard dat we niet anders dan tevreden kunnen zijn over de prestaties van de laatste drie jaar. Eigenlijk hebben we boven verwachting gepresteerd. Met een promotie in 2019, een elfde plaats in 2020 en een achtste plaats afgelopen seizoen met zelfs deelname aan de play-offs voor Europees voetbal konden we niet meer krijgen.”

Creatief

Van Stee over de mogelijkheden bij de club: ,,We weten dat we financiële beperkingen hebben bij Sparta, geen spelersbudget dat vergelijkbaar is met clubs die normaal gesproken boven ons hadden moeten eindigen. Maar dat weerhoudt ons er niet van om met elkaar creatief te zijn en stap voor stap uit te groeien tot een stabiele Eredivisieclub. Want, laat duidelijk zijn, ook komend seizoen is handhaving de eerste doelstelling en alles wat we meer bereiken zien we als een bonus.”

Zin

Fraser zelf over zijn verlenging op de Sparta-site: ,,Ik heb het in de eerste plaats enorm naar mijn zin bij Sparta. Ik werk met goede en prettige mensen om mij heen, we zijn achter de schermen bezig om de selectie verder te versterken voor het komende seizoen en ondanks dat we pas een paar dagen bezig zijn met de voorbereiding kan ik niet wachten om in augustus weer wedstrijden te coachen op een vol Kasteel.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder