‘Zo weet je dat je de juiste tas te pakken hebt’

||

Geen dag zonder tas, dus als je toe bent aan een nieuwe wil je een mooie, functionele en stijlvolle tas die voldoet aan wat jij ervan verwacht. Waar moet je dan allemaal aan denken?

Voorheen waren tassen een accessoire. Iets voor erbij. Een extraatje. Tegenwoordig is een tas een volwaardig mode-item dat niet meer weg te denken is uit de wereld van de fashion. De meeste vrouwen hebben er meerdere van en een groot aantal mannen is inmiddels ook overstag. Een tas is een must have product dat je dagelijks met je meedraagt. Dan wil je er eentje van een goede kwaliteit, die bij je past en doet wat het moet doen. Hoe organiseer je dat?

Ga bij jezelf na waar je de tas voor wilt gebruiken. Gaat het om een rugzak om mee te wandelen of een schoudertas die je dagelijks met je meedraagt naar het werk? Deze functionaliteit is het uitgangspunt voor je zoektocht naar de juiste tas. En dan is er nog een aantal stappen zodat je uitkomt bij jouw favoriet!

  • Kies voor een kwaliteitsmerk

Je wilt dat niet alleen de functionaliteit, maar ook de vormgeving to the point is. Vorm en functie zijn de basis van de mooiste creaties, met name als ze als vanzelf lijken samen te vallen. Een goed ontwerp heeft dat in zich en daarom is het raadzaam om een tas uit te zoeken van een kwaliteitsmerk. Die begrijpen dat je niet alleen een functionele tas wilt, maar ook eentje die fraai is vormgegeven.

  • Ga voor een tas met laptopvak

Stel dat je kiest voor een rugzak die je mee wilt nemen naar je werk. Dan is het belangrijk dat deze rugzak een laptopvak heeft waar jouw laptop veilig in kan worden meegedragen. Dus ga je voor een tas met een gewatteerd laptopvak. Van het juiste formaat (check het formaat van je laptop). Een goede (online) shop geeft het formaat van het laptopvak duidelijk aan.

  • Check de weersbestendigheid

Fiets je dagelijks naar je werk? Dan is het best belangrijk dat jouw tas een buitje hebben kan. Ga dan voor een waterdicht exemplaar, of in ieder geval waterproof. Kwaliteitsmerken zijn helder over dit soort kenmerken van een tas. Let daar dus op.

  •  Check de veiligheid

Moet je regelmatig op reis met een businesstas met daarin belangrijke dossiers en een laptop dan is de veiligheid van je tas belangrijk. Zo zijn er rugzakken van een snijvast materiaal gemaakt zodat zakkenrollers en andere ongenode lieden geen schijn van kans maken. Wel zo veilig en geruststellend.

  • Ga voor het juiste materiaal

Het materiaal waar je schoudertas, handtas of rugzak van gemaakt is, is van belang. Het gaat erom wat je zelf mooi vindt, maar ook duurzaamheid speelt een rol. Je wilt immers dat jouw tas lang meegaat. Ga je voor leer, ga dan na welke kwaliteit leer er is gebruikt. Een hoge kwaliteit leren tas kan zelfs een leven lang mee. Zo’n tas wordt alleen maar mooier naarmate je deze langer draagt. Een tas gemaakt van gerecyclede petflessen is een duurzame tas die het milieu geen schade toebrengt. Een vegan tas van bijvoorbeeld PolyUrethaan is een tas die niet alleen het milieu niet schaadt, maar ook dieren met rust laat. Kies bewust voor een tas van een materiaal waar jouw voorkeur naar uitgaat.

  •  Hoe wil je de tas dragen?

Heb je het liefst een tas in de hand of draag je deze graag op je rug? Wil je een veelzijdige tas de je op verschillende manieren dragen kunt misschien? Vaak kan dat laatste heel goed met een schoudertas waar een lange schouderband bij wordt geleverd. Die biedt jou de mogelijkheid om de tas ook dwars over je bovenlijf te dragen. Daarmee is de schoudertas ook een crossbody tas. En kun je zelf kiezen hoe je de tas draagt.

  •  Kies voor kleur en stijl

Dan rest nog de keuze voor een lekker kleurtje en de stijl die je ermee wilt beogen. Ga je voor frivool in feloranje, of voor een minimalistisch vormgegeven tas met een Scandinavische look in rustig zachtroze? Het is allemaal mogelijk en de keuze is enorm. Juist daarom is het fijn als je bovenstaande zaken voor jezelf helder hebt. Dat maakt het kiezen makkelijker en daarmee ben je verzekerd van een tas die voldoet aan wat jij ervan verwacht.

 

Lees verder