Nederlandse arbitrage nog volop aanwezig op EK

Waar het nationale team onder leiding van Frank de Boer na een teleurstellend EK al richting huis is, is de Nederlandse arbitrage nog volop aanwezig. Danny Makkelie (foto) is zelfs door de UEFA aangesteld voor het duel in de achtste finales tussen Engeland en Duitsland op Wembley.

Voor Makkelie betekent het al de derde wedstrijd op dit Europees Kampioenschap. Makkelie wordt in Londen geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. Pol van Boekel is VAR, Kevin Blom AVAR. Het topaffiche wordt dinsdag gespeeld, met de aftrap om 18.00 uur.

Kuipers

Eerder had Makkelie de leiding over de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije en bij de poulewedstrijd Rusland-Finland. Björn Kuipers kwam tot nog toe twee keer in actie en is niet aangesteld voor een duel in de achtste finale, maar krijgt wellicht een duel in de kwartfinales toegewezen.

Het is voor het eerst dat er twee Nederlandse scheidsrechters actief zijn op een EK. Voor Makkelie is het ook de eerste keer dat hij fluit op het continentale toernooi.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder