Frank de Boer vertrekt als bondscoach bij KNVB

Na overleg in Zeist tussen Nico-Jan Hoogma, Eric Gudde, Frank de Boer (foto) en zijn zaakwaarnemer Guido Albers dinsdagmiddag, is besloten dat beide partijen per direct uit elkaar gaan. Frank de Boer heeft medegedeeld niet door te willen, hetgeen ook in lijn is met het contract tussen beide partijen, waarbij een plek in de kwartfinale een vereiste was. Dat contract wordt dus niet verlengd.

Frank de Boer als reactie op de KNVB-site: ,,Vooruitlopend op de evaluatie heb ik besloten niet verder te gaan als bondscoach. De doelstelling is niet gehaald, dat is duidelijk. Toen ik in 2020 benaderd werd om bondscoach te worden vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me ook bewust van de druk die er meteen vanaf mijn aanstelling op zou komen te liggen. Die druk neemt nu alleen maar toe, en dat is geen gezonde situatie voor mij, noch voor de selectie in aanloop naar zo’n belangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal op weg naar WK-kwalificatie. Ik wil iedereen bedanken, natuurlijk de fans en de spelers. Complimenten ook aan de directie die hier op de Campus voor een echt topsportklimaat heeft gezorgd.”

Opvolger

Nico-Jan Hoogma namens de KNVB: ,,Ondanks alle inzet van Frank is de doelstelling van minimaal de kwartfinale halen niet bewerkstelligd. Als die niet bereikt zou worden zouden we evalueren, wat eventueel een andere uitkomst zou hebben kunnen brengen. We hadden op een beter EK ingezet, dat is niet gelukt. De keuze voor Frank heeft anders uitgepakt dan we hadden gehoopt. Er moet nu door mij, na goed intern overleg, een opvolger gevonden worden. Daarbij is haast geboden, want 1 september spelen we alweer de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in Oslo. We gaan nu verder evalueren, breder dan de coach alleen, het profiel aanscherpen, het werk doen wat van ons hier verwacht mag worden.”

Bron: KNVB

Lees verder