Marcley Manuela doet weer van zich spreken bij Lunds BK

||

In de eerste wedstrijd om de Zweedse beker versloeg de ploeg van regiospeler Marcley Manuela op bezoek bij Kristianstad FC de gastheer met 1-4. Een uitslag waar ook Manuela een belangrijke bijdrage in had.

Tekst: Alex Pronk               |       Foto’s: Casper Johansson

Lunds BK stond er tot in de tweede helft niet zo goed voor. Het keek al na acht minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan door een openingstreffer van Omar Dampha. De bezoekers kregen in het eerste bedrijf wel wat kansjes, maar hadden het over het algemeen niet gemakkelijk tegen Kristianstad FC.

Pas in de tweede helft zag Lunds BK kans om langszij te komen toen Eddie Tran, die ooit het shirt droeg van tegenstander Kristianstad FC, de gelijkmaker produceerde: 1-1. De aftrap was nog maar net genomen of Zoetermeerder Marclay Manuela zette zijn ploeg Lunds BK op voorsprong: 1-2. De coach van Kistianstad FC, Mladen Blagojevic, probeerde met wat omzettingen het tij te keren, maar wederom Manuela maakte er een kwartier voor tijd na een één-tegen-één situatie met de doelman 1-3 van.

Vlak daarna werd de Manuela – ‘man van de wedstrijd’  – gewisseld en zag zijn ploeggenoot Stefan Arnshed zeven minuten voor tijd de eindstand op 1-4 brengen. De tegenstander in de tweede ronde voor de ploeg van coach Igor Arsennijevic is nog niet bekend. Mocht Lunds BK dit duel in die tweede ronde winnen, dan volgen er deze winter groepswedstrijden. Een langverwachte kans na het debacle van afgelopen herfst/winter, toen de wedstrijd tegen Malmö FF werd afgelast wegens de al bekende COVID-19. Lunds BK was er toen in geslaagd om een kwalificatieplaats af te dwingen.

De volgende wedstrijd van Lunds BK is komende zaterdag (3 juli) bij en tegen Assyriska IK, dat met elf punten op de vijftiende plaats (van de zestien clubs) staat. Lunds BK heeft tot nu toe zestien punten verzameld (uit dertien wedstrijden) en staat op de tiende plek. Dit duel is in het stadion Rosenlunds IP in Jönköping en vangt aan om 13.00 uur.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder