Oefenvoetbal: TOGB klopt Quick en wint derde duel in voorbereiding

|

In blok één van de oefencampagne in aanloop naar het seizoen 2021-2022, heeft TOGB zondag haar derde overwinning geboekt. Op Nieuw Hanenburg in Den Haag was TOGB met minimale marge te sterk voor Derde Divisionist Quick: 0-1.

Tekst: Ron Fruining

Het team van debuterend hoofdcoach Mark Schuur won aan De Savornin Lohmanlaan dus wederom een oefenwedstrijd. Na de thuisoverwinningen op cvv Berkel (2-0) en Heerjansdam (6-1), werd het door een volgens Schuur makkelijk gegeven strafschop 0-1. Tijd om blok 1 uit de voorbereiding te evalueren met de nieuwe trainer Mark Schuur en doelpuntenmaker Zackaria Doumajd (foto).

Ondergeschikt

Hoe kijkt Mark Schuur tegen de gespeelde oefenduels aan? Hij: ,,Het resultaat vind ik tot een bepaald punt ondergeschikt in de voorbereiding. Het gaat ons als staf erom om de speelwijze en de spelprincipes die wij trainen, dat wij die terug zien komen. Dan is het fijn om tegen ploegen als Quick te kunnen spelen, daar de weerstand voor onze ploeg goed is. Er zit veel potentie in deze groep en nu is het aan ons als staf omdat eruit te laten komen.”

Onrustig

Wat leert het duel tegen Quick? ,,Het spel aan de bal was bij vlagen goed, maar ook op momenten te onrustig”, weet Schuur. ,,Daar zit een groot ontwikkelpunt voor deze groep. Verdedigend hadden wij in het begin wat moeite, maar dat had te maken met manier van spelen van Quick.”

Lef

Ook de maker van de enige treffer Zackaria Doumajd kijkt tevreden terug op het oefenduel tegen Quick: ,,Zelf heb ik zeventig minuten kunnen spelen. Als groep gingen we het veld in met het idee van nu krijgen we een idee waar we staan. De trainer gaf ook aan, speel met lef en neem vooral mee waar we op getraind hebben de afgelopen weken. Als ik naar deze wedstrijd kijk denk ik dat we gretiger waren dan Quick en eigenlijk hadden wij met 2-0 moeten winnen. Dit doen we niet omdat we nog de verkeerde keuzes maakten, waardoor wij de kansen niet benutten.”

Nu breekt er ook voor TOGB een periode van rust aan. Daarna zal er toegewerkt worden naar de vorm voor het nieuwe seizoen. Schuur: ,,Mijn spelers hebben nu drie weken vrij. Ze krijgen voor deze periode wel een programma mee van Winston om mee te werken. Dan starten wij op 27 juli met deel twee van de voorbereiding. Aan de vorm gaan we werken en door goed te balanceren proberen deze erin te slijten. Dit doen we door onder andere de speelwijze en spelprincipes die wij als staf voor ogen hebben trainbaar te maken. Aan de hand van videoanalyse gaan we de spelers bewuster laten worden van de gemaakte keuzes, zodat zij andere opties zien en weten wat er ook (beter) kan voor het team.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder