Oefenvoetbal: Excelsior Maassluis O21 klopt Spijkenisse in slotfase

In een aantrekkelijke wedstrijd nam gastheer Spijkenisse in de eerste helft een voorsprong, maar het Onder 21-team van Excelsior Maassluis van trainer Steye Jacobs (foto) ging er tenslotte met een 2-6 zege vandoor door treffers in de laatste tien minuten en blessuretijd.

Beide teams begonnen met gedurfd en gewaagd spel en zochten naar openingen. Na een kwartier spelen nam Spijkenisse de leiding via Bradley Tuinfort: 1-0. Excelsior Maassluis, met veel talent in de ploeg, lukte het niet om de bakens te verzetten in het restant van het eerste bedrijf.

Langszij

Al snel na de thee kwamen de bezoekers langszij. Michael de Brito Ramos gaf doelman Ragip Ozrak geen schijn van kans: 1-1. Op aangeven van Alessandro Franzoso bracht echter Jari Bendt Spijkenisse weer aan de leiding: 2-1. Na die treffer dicteerde Excelsior Maassluis de wedstrijd. Het wist zich veel kansen te scheppen en Ruben Monteurs zorgde in de 71e minuut voor de gelijkmaker.

Halve dozijn

In de slotfase scoorde Excelsior Maassluis via Tigo Suisse (80e minuut) en Sam Klaassen (84e minuut) tweemaal, waarna in de blessuretijd Dansel Mahir en Serginho Bell het halve dozijn treffers voor de bezoekers rond maakten.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Mischa Keemink/Waterwegsport.nl)

Lees verder