Aad de Mos: ,,Het is logisch dat de KNVB bij Van Gaal uitkomt”

Hagenaar Aad de Mos (foto) is ervan overtuigd, dat de KNVB een goede zet doet om Louis van Gaal proberen binnen te halen als nieuwe bondscoach. Van Gaal voldoet volgens De Mos aan de belangrijkste criteria voor een goede bondscoach.

In het videoprogramma aan tafel bij VI EK Live gaf Aad de Mos afgelopen zondag zijn mening aan Kees Jansma, die voor de laatste maal een talkshow presenteerde. De Mos: ,,Het is een gegeven in de voetballerij: na een democratische coach wil men vaak een autoritaire coach. Het is logisch dat je dan bij Van Gaal uitkomt.”

Presentatie

,,Hij is inhoudelijk natuurlijk zeer sterk”, ging De Mos verder. ,,Ik denk dat er weinig coaches in Nederland zijn die van tevoren zo goed kunnen bepalen wat ze nodig hebben voor de wedstrijden of voor een toernooi. Zeker bij het Nederlands elftal, ik heb een presentatie van Van Gaal gezien waarin hij het hele programma in aanloop naar het WK 2014 uitlichtte en dat was indrukwekkend. En hij heeft het waargemaakt in Brazilië.”

Eisen

Volgens De Mos moet een goede bondscoach tegenwoordig: internationale ervaring hebben als trainer, Europese wedstrijden hebben gespeeld, weten wat het internationale voetbal op dit moment vraagt, de nieuwe ontwikkelingen in het internationale voetbal kennen. De Mos is benieuwd of de KNVB erin slaag Van Gaal wederom binnen te halen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder