Joshua Zirkzee (Bayern München) vergeet te scoren tegen Ajax

Joshua Zirkzee (foto), die van 2013 tot medio 2016 deel uitmaakte van de jeugdopleiding van ADO Den Haag, alvorens daarna naar Feyenoord te verkassen, verzuimde zaterdag in het oefenduel van zijn huidige club Bayern München te scoren tegen Ajax.

Door de afwezigheid van Robert Lewandowski, mag Zirkzee zich bewijzen in de hoofdmacht van de Duitse kampioen. Ook in het tweede oefenduel tegen Ajax, stond de in Schiedam geboren speler in de basiself. Hij had – net als tegen 1. FC Köln – kunnen scoren, ditmaal tegen Ajax.

Bescherming

Hij kreeg een kans, omspeelde Ajax—doelman Remko Pasveer, maar verzuimde vervolgens de bal in het doel te tikken, waardoor Perr Schuurs met een sliding alsnog de bal tot hoekschop kon verwerken. Bayern München-trainer Julian Nagelsmann nam zijn pupil na afloop in bescherming. ,,Ik heb helemaal niets tegen hem gezegd. Hij weet zelf heel goed dat hij het had kunnen en moeten doen. In een Bundesliga-wedstrijd zal hij het hopelijk een beetje serieuzer aanpakken in zo’n situatie. Ik geloof dat ik nu niet met hem moet praten, hij weet het zelf wel. En bij elkaar doet hij veel goed”, aldus de nieuwe trainer van de ploeg uit Beieren op de VI-site.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder