Eljero Elia vertrekt per direct bij FC Utrecht

FC Utrecht en Eljero Elia (foto) hebben in onderling overleg besloten uit elkaar te gaan. Het contract van de 34-jarige aanvaller, dat nog tot en met het einde van dit seizoen liep, is met wederzijds goedvinden per direct ontbonden.

Elia kwam bij FC Utrecht medio 2020 en kwam bij de Domstedelingen tot 23 officiële optredens. ,,Laat ik vooropstellen dat we bij FC Utrecht veel respect hebben voor de speler én de mens Eljero Elia”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht op de clubsite. ,,Hij heeft het afgelopen seizoen zowel op voetbalvlak als privé flinke tegenslagen en grote uitdagingen gekend en is met die situaties als een echte professional omgegaan. Helaas is de samenwerking niet geworden wat we er allebei vooraf van gehoopt hadden.”

Perspectief

Zuidam gaat verder: ,,Dit seizoen zijn keuzes gemaakt die als gevolg hebben dat er minder perspectief is voor Eljero om bij FC Utrecht de rol in te vullen die wij en hij voor hem voor ogen hadden. Naar aanleiding daarvan zijn we het gesprek aangegaan en hebben we in goed overleg besloten het contract van Eljero bij FC Utrecht te ontbinden.”

Ups en downs

,,Als ervaren speler wil je niets liever dan belangrijk zijn voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen. Afgelopen seizoen was voor mij een jaargang met ups en downs, waarin ik er ondanks moeilijke omstandigheden alles aan heb gedaan mijn bijdrage aan de ploeg te leveren”, is de lezing van Hagenaar Elia. ,,Dit seizoen is het perspectief voor mij veranderd. Daarover is de club eerlijk naar mij geweest en dat waardeer ik. Ik ga nu bekijken waar mijn toekomst ligt.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder