Oud-trainer Excelsior Maassluis stapt op als assistent bij Almere City FC

Jeroen Rijsdijk (foto), die onder meer tussen 2015 en 2018 hoofdtrainer was bij Tweede Divisionist Excelsior Maassluis, is per direct opgestapt – om persoonlijke redenen – bij het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Almere City FC.

De 44-jarige Rijsdijk was vorig seizoen bij Almere City FC ook tijdelijk – op interim basis – hoofdcoach na het vertrek van Ole Tobiasen. Onder zijn leiding heeft de club lang meegedaan voor een plek in de Eredivisie. Een jaar eerder was hij overgestapt als assistent-trainer van Sparta in dezelfde functie in Almere.

Uitdaging

Jeroen Rijsdijk geeft zelf als uitleg voor zijn vertrek zo vlak voor de competitiestart: ,,Ik ben tot de conclusie gekomen dat een andere uitdaging beter past bij het realiseren van mijn ambities. Ik ben Almere City ontzettend dankbaar voor het gestelde vertrouwen in het uitoefenen van zowel de rol van assistent-coach als de rol van interim-coach.”

Verrast

Bij Almere City is men verrast met het plotseling verlaten van de club, ,,Jeroen heeft tot op de dag van vandaag uitstekend gefunctioneerd bij onze club. Wij zijn dan ook verrast door zijn beslissing om te stoppen”, aldus technisch manager Teun Jacobs.

Jeroen Rijsdijk was in het verleden ook assistent bij ASWH, hoofdtrainer bij SHO en – zoals gemeld – Excelsior Maassluis en assistent van Henk Fraser bij Sparta.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder