Hagenaar Jordy Wehrmann (FC Luzern): ,,Droom zo hoog mogelijk te spelen”

Voor de uit Den Haag afkomstige Jordy Wehrmann (foto), ooit begonnen bij SVH en nu spelend voor FC Luzern, was het duel tegen Feyenoord in de voorronde van de Conference League natuurlijk heel bijzonder.

Wehrmann (22) speelde namelijk bijna zijn gehele jeugd in de opleiding bij Feyenoord. Een deel van het vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor de Zwitsers en deze zomer maakte hij een definitieve overstap naar FC Luzern, dat nu uitgerekend op Europees niveau tegen Feyenoord moest uitkomen.

Band

Wehrmann, die Feyenoord ruim met 0-3 zag winnen, mocht na een uur het speelveld betreden en liet na afloop voor de camera van ESPN ook weten, dat het voor hem toch een bijzondere wedstrijd was: ,,Vooral toen ze het veld op kwamen en ik al die lachende koppies zag richting mij. Toen heb ik mij wel even af moeten sluiten. Niet emotioneel hoor, maar je hebt toch een band met sommige jongens van meer dan vijftien jaar.”

Zin

Jordy Wehrmann heeft het prima naar zijn zin in Zwitserland: ,,Voor sommige mensen was de stap naar Zwitserland natuurlijk een opmerkelijke, maar ik stond er honderd procent achter en dat sta ik nog steeds. Uiteindelijk hoop ik de stap te maken naar subtop Europa. Dat is mijn droom, zo hoog mogelijk te gaan voetballen.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder