AD: Namen Beugelsdijk en Meijers duiken op rond illegaal gokbedrijf

Sparta-spelers Tom Beugelsdijk (foto) en Aaron Meijers hebben veel geld geïnvesteerd in een illegaal gokbedrijf. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag in een groot artikel. Het duo had aandelen in Edobet, het inmiddels opgeheven gokbedrijf dat wordt gelinkt aan de Haagse topcrimineel Piet S. Ook oud-Feyenoord-speler Jordy Clasie maakte geld over naar de rekening van het bedrijf.

Eerder werden oud-voetballers Dirk Kuyt en Wesley Sneijder verhoord in deze zaak. Volgens het AD hebben Beugelsdijk en Meijers 1 en 2 procent van de aandelen aangekocht. In een reactie laat Beugelsdijk weten dat de investering bedoeld was voor na zijn carrière. Meijers heeft ‘ondanks herhaalde verzoeken’ niet gereageerd. Ook de naam van ADO Den Haag-speler Ricardo Kishna komt in het verhaal voor, maar hij laat weten nimmer in zee te zijn gegaan met dit bedrijf.

Reactie

In een reactie laat Sparta weten dat beide spelers hebben aangegeven dat de geïnvesteerde bedragen destijds enkel bedoeld zijn als ‘voorlopige belegging voor ná hun actieve voetbalcarrière’. Beugelsdijk en Meijers hebben de club verteld op dit moment geen aandeelhouder meer te zijn. Mocht er een formeel onderzoek worden ingesteld, dan zal Sparta ‘alle medewerking verlenen’.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder