Bekervoetbal: Staphorst beëindigt vroegtijdig aspiraties van TOGB

||||||||||

TOGB heeft in de eerste kwalificatieronde voor het TOTO KNVB-bekertoernooi geflatteerd met 3-0 verloren. Bij rust stonden de gastheren op 1-0. Het team uit Staphorst bouwde de marge in het tweede bedrijf uit tot 3-0, waarmee de ploeg de volgende ronde van het kwalificatiedeel van het KNVB-bekertoernooi veiligstelde.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

In Overijssel startte TOGB veelbelovend. In de beginfase waren de Berkelaren tweemaal gevaarlijk via Dean Zandbergen en Max le Fevre. Het was in deze fase aan keeper Jorick Maats te danken dat Staphorst het matige begin van het bekerduelschadevrij afsloot.

Aan de andere kant viel de treffer van Staphorst uit het niets. Net een diagonaal schot was het Daimen Schra die de gastheren op 1-0 zette.

Initiatief

Ook na de eerste drinkpauze hield TOGB het initiatief. Youri de Winter had een vilein schot dat door Maats onschadelijk werd gemaakt. Ook Max le Fevre liet aan de rechterkant dreiging zien, maar wist niet tot een doelrijpe afronding te komen. De hardwerkende Dean Zandbergen was vaak in de Staphorst-zestien te vinden. Helaas kreeg Zandbergen bij één van de duels die hij uitvocht met de Staphorster defensie geel van scheidsrechter Stegeman.

Vlak voor de pauze was het bibberen voor de meegereisde TOGB-aanhang. Spits Stan Haanstra verzuimde de voorsprong van Staphorst voor de helftwissel te verdubbelen.

Fouten

Zoals vaker in het voetbal worden individuele fouten hard afgestraft. Dit overkwam TOGB vlak na de rust. Geklungel in de defensie van TOGB leverde balbezit op voor Staphorst. Het was weer Daimen Schra die met een geplaatst schot doelman Moreno Zwarteveld passeerde: 2-0.

TOGB werkte hard om de aansluittreffer te maken. Het dichtste bij succes was Youri de Winter. De Winter zag zijn vrije trap op de winkelhaak uiteenspatten. Trainer Mark Schuur wisselde in totaal vijf keer in de tweede helft. De oefenmeester veranderde de speelwijze en ging met een dubbele zes en tien spelen. Hierdoor lag er achter de TOGB-verdediging veel ruimte, die niet door Staphorst werd benut.

Over en uit

In de extra tijd liet Staphorst invaller Yoeri Mijnheer zich zien met een gemiste kans en een knappe assist. De voorzet vanaf rechts van de voet van Mijnheer werd door Marlon Luchtenberg achter Moreno Zwarteveld geschoten, waarmee hij de 3-0 eindstand op het scorebord zette. Het bekeravontuur duurde voor TOGB één wedstrijd. Volgende week start de competitie voor TOGB met een uitbeurt bij UDI’19.