Benjamin van der Zwan (Schipluiden): ,,Goede start maken op trainingskamp”

De winterstop kwam voor de voetbalclubs eerder dan gepland. Door coronamaatregelen werd de competitie (wederom) stilgelegd. Een goede gelegenheid om met diverse trainers van clubs uit de derde klasse (zaterdag/zondag) kort terug te blikken, maar ook vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft.

Deel 8: Benjamin van der Zwan (foto) – trainer vv Schipluiden

Hoe kijk jij terug op de eerste seizoenshelft?

,,Het was een lastige eerste seizoenshelft, zowel voor de staf als voor de spelers.  Met heel veel blessures, ondanks dat we vorige seizoen zo goed als dat het kon de hele tijd hebben doorgetraind. Op een gegeven moment hadden we nog maar 17 van de 41 selectiespelers op het trainingsveld staan. Ik vind wel dat de beschikbare spelers er alles aan hebben gedaan om goede resultaten neer te zetten tijdens de wedstrijden, al is dat wel met vallen en opstaan gebeurd.”

De plek waar jouw team nu staat op de ranglijst, is dat een terechte positie?

,,Het is terecht dat we daar staan anders hadden we meer punten moeten pakken. Neemt niet weg dat ik vind dat we vooral hadden moeten en kunnen winnen van DUNO en Duindorp SV.”

Heb jij enige angst dat de competitie eventueel niet wordt uitgespeeld?

,,Angst niet, maar het is duidelijk dat we van de afgelopen twee seizoenen hebben geleerd, dat je niet weet wat je kunt verwachten.”

Hoe gaat jouw voorbereiding er uit zien op die tweede seizoenshelft?

,,De bedoeling is om 14 januari op trainingskamp te gaan naar Portugal in samenwerking met Pieter van Veen en Trainingskampen.nl. Dus we hopen dat dat door kan gaan en we op die manier een goede start kunnen maken voor de tweede seizoenshelft.”

Wat verwacht je van jouw team de rest van de competitie?

,,Richting de winterstop zijn er gelukkig weer wat geblesseerde spelers terug gekomen en na de winterstop komen er daar hopelijk nog een paar bij. Als we die stijgende lijn verder kunnen doortrekken dan ben ik ervan overtuigd, dat we een betere tweede deel van de competitie kunnen draaien.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder