Dogan Corneille (Excelsior Maassluis): ,,Ik hoopte niet op Ajax”

Amateurclubs en spelers reageren vaak enthousiast als zij in het kader van de TOTO KNVB Beker mogen spelen tegen Ajax. Wetende dat het bekertoernooi er dan wel op zit nadat duel, maar het spelen tegen het grote Ajax wordt als een geweldige ervaring gezien.

Dat geldt overigens niet voor Dogan Corneille (foto), de trainer van Excelsior Maassluis. Zijn ploeg bereikte de achtste finales door verrassend FC Emmen uit te schakelen. De loting koppelde zaterdag zijn Tweede Divisie-ploeg aan Ajax. ,,Ik hoopte hier absoluut niet op”, laat Corneille weten aan VoetbalPrimeur. ,,In een lege Johan Cruijff ArenA spelen tegen een ploeg die ongenaakbaar is. Je hebt één procent kans dat je resultaat haalt. Daar moet je natuurlijk voor gaan en echt alles voor geven, dat vind ik wel, maar dit is het eerste wat bij mij naar boven kwam. Sommige jongens hoopten hier wel op en dat snap ik goed, voor hen is het fantastisch om in de Arena te spelen. Maar nee, ik had Ajax liever helemaal niet gehad.”

Ook de meeste spelers betreuren het dat gespeeld moet worden in een lege Johan Cruijff ArenA. Ze hadden liever nog een kans gehad om verder te komen en dan in de volgende ronde tegen de koploper van de Eredivisie te spelen, als er wel publiek bij mag zijn.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder