Excelsior Maassluis legt ook Kaylan Muis langer vast

Ook Kaylan Muis (foto) heeft besloten om zijn voetbalcarrière bij Excelsior Maassluis voort te zetten. De 19-jarige aanvaller, die op één seizoen na de gehele jeugdopleiding van de club heeft doorlopen, zal zodoende ook in het seizoen 2022-2023 het shirt van Excelsior Maassluis dragen.

Waar de talentvolle linkspoot vorig seizoen vooral acteerde in het Onder 21-team krijgt Muis in het huidige seizoen meer speeltijd in de hoofdmacht. Verschillende keren kwam hij als invaller in het team en was hij in de uitwedstrijd tegen Scheveningen zelfs trefzeker. Ook in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Westlandia kwam Muis op het scoreformulier.

Reden

,,De belangrijkste reden voor mij om bij te tekenen is dat ik het enorm naar mijn zin heb bij Excelsior Maassluis”, zegt Muis op de clubsite, die hard werkt om op korte termijn een volgende stap te maken bij het team van hoofdtrainer Dogan Corneille. ,,In heb nu een aantal invalbeurten achter mijn naam staan, maar daar wil ik het uiteraard niet bij laten. Ik hoop op termijn mijn basisdebuut te mogen maken en vervolgens voor langere tijd uit te groeien tot een vaste kracht in de ploeg.”

Kwaliteitsimpuls

Technisch Manager Niels Redert: ,,Afgelopen half seizoen heeft Kaylan zich stormachtig ontwikkeld en laten zien dat hij tijdens meerdere invalbeurten het team een kwaliteitsimpuls kan geven. Voor Kaylan is het nu zaak dat hij de komende anderhalf jaar nog meer minuten maakt in de hoofdmacht, beslissend is en zo laat zien dat de trainers niet meer om hem heen kunnen. Ik heb daar veel vertrouwen in dat dit zal gaan lukken.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder