Flynth Westland Cup: MVV’27 knikkert HVC’10 uit toernooi

Twee clubs met grote tegenstrijdige belangen levert zelden een aantrekkelijke wedstrijd op. Het zal de supporters uit Maasland waarschijnlijk een zorg zijn: hun club won met gemak van tweedeklasser HVC’10, dat de wedstrijd op dit moment liever niet op de agenda had staan. Te veel wedstrijden zijn de afgelopen weken al doordeweeks gespeeld en het aantal blessures was daardoor ongekend.

Tekst: Cees van der Pol

Er komen voor de Hoekenaren nog twee belangrijke competitiewedstrijden aan (zaterdag tegen kampioen UVS en daarna Vitesse Delft). Die moeten eigenlijk beide gewonnen worden om op eigen kracht de nacompetitie te bereiken en daarom werden spelers met pijntjes en lichte blessures gespaard. Daarnaast verblijven spelers als Feyenoord-fan in Tirana of hebben een weekje vakantie geboekt in verband met Hemelvaart.

Gelegenheidselftal

Trainer Piet Boon stelde een gelegenheidselftal op en bepaalde vooraf ook dat in de tweede helft alleen spelers uit het tweede zouden spelen. Donderdag kan er namelijk niet getraind worden en het tweede heeft ook nog één punt nodig om zich in de eerste klasse te handhaven. MVV’27 kende geen competitiezorgen meer en speelde daarom met haar sterkste team.

In de eerste helft zochten de Maaslanders ook het randje van wat toegelaten was op. Dat irriteerde de Hoekse spelers ook zichtbaar nog eens, omdat ze vonden dat scheidsrechter Martin Hooijer (Monster) onvoldoende optrad. Maar bovenal werden ze afgetroefd op scherpte. Die was er helemaal niet aan Hoekse zijde. Op de tribune zaten spelers die het gezelliger hadden dan zij die speelden op het veld.

Strafschop

Voor rust maakte MVV’27 twee doelpunten. Na elf minuten al werd een mooie aanval afgemaakt door Bret Rhijnsburger. Na dik een half uur spelen veroorzaakte Daniël Storm een strafschop die in twee instanties door Dennis Louter werd omgezet in 2-0.

HVC’10/2 kon na rust natuurlijk geen vuist maken en na vijf minuten werd een voorzet van rechts ingeschoten door Rick Zwaard. En na zeventig minuten knalde Michael Berrevoets van grote afstand via de paal achter Rowdy Janssen. Dat die keepte was nog een wonder, want door een ongeluk bij Rotterdam had hij anderhalf uur in de file gestaan. Een reservekeeper had HVC’10 niet. Een paar minuten voor het begin arriveerde Janssen op het sportpark.

Afgang

De 4-0 nederlaag is voor een subtopper in de tweede klasse natuurlijk min of meer een afgang, net als onlangs de zeperd van Westlandia (zo) tegen Maasdijk. Maar zo te zien lag niemand er wakker van. MVV’27, onder leiding van de oud-HVC’10-assistent trainer Marcel van Wieren (foto), mag nu in de halve finale aantreden tegen de winnaar van FC ’s-Gravenzande tegen Westlandia (za).