Jack’s League: Excelsior (M) verslaat kampioen Katwijk met miniem verschil

||

Excelsior Maassluis was zaterdagmiddag op sportpark Dijkpolder te sterk voor koploper Katwijk (1-0) en leek hiermee het kampioensfeest van de oranjehemden te verstieren. Maar aangezien de achtervolgers ook punten lieten liggen, mochten de Katwijkers zich om 19.45 uur toch tot kampioen van de Jack’s League, of wel Tweede Divisie, kronen.

Tekst: Hans Kulk       |    Foto’s: Orange Pictures

In het kampioensduel van Katwijk kwam het thuisspelende Excelsior Maassuis al snel op een 1-0 voorsprong. Met een vrije trap, net buiten het zestienmetergebied, verschalkte Gabri Urbanus de goalie van de bezoekers: 1-0. Ondanks een aandringend Katwijk hield de ploeg van Dogan Corneille de gelederen gesloten en zocht met die nipte voorsprong ook de kleedkamer op.

In de tweede helft werd het voor de ‘Tricolores’ een kwestie van overleven. Maar wat de bezoekers ook probeerden, de gelijkmaker kwam er niet in Maassluis. Na 96 minuten konden de handen bij de thuisclub dan eindelijk omhoog. Op sportpark Dijkpolder dompelden Corneille en consorten Katwijk met een 1-0 overwinning in rouw. Geen kampioenschap voor de bezoekers in Maassluis.

Het door Excelsior Maassluis voorlopig uitgeblazen kampioenssprookje van de oranjehemden kreeg voor Katwijk zaterdagavond toch nog een happy-end. Nadat HHC Hardenberg (2-1 verlies bij Scheveningen) en Koninklijke HFC (verloor op eigen veld met 3-2 van Spakenburg) de drie punten lieten liggen, kon alleen Jong Sparta nog roet in het eten gooien voor de Katwijkse enclave. Uit Groesbeek kwam om 19.45 uur witte rook. De Treffers had de Spartanen met 2-1 verslagen.

En Excelsior Maassluis dan? Dat kon zaterdagnacht met een gerust gevoel gaan slapen, wetende dat zij op 21 mei 2022 de kampioen van de Tweede Divisie op een nederlaag had getrakteerd.