Jack’s League: Excelsior Maassluis genadig voor Spakenburg

In het laatste thuisduel van het seizoen 2021-2022 was Excelsior Maassluis oppermachtig tegen Spakenburg. Na een 3-0 ruststand eindigde het duel aan de Lavendelstraat in een 4-0 overwinning voor de ‘Tricolores’. Doelman Jean-Paul van Leeuwen en Vincent van den Berg namen in dit duel ‘afscheid’ van het thuispubliek.

Tekst: Hans Kulk

Voor beide ploegen viel er in Maassluis niets meer te winnen of te verliezen. Wél zou de thuisclub bij winst de Spakenburgers op de ranglijst passeren. In zijn laatste thuisduel voor de gastheren, hij stopt met actief voetballen, was Vincent van den Berg belangrijk voor de ‘Tricolores’. De 1-0 bereidde hij voor, Giovanni da Fonseca scoorde, de 2-0 schoot Van den Berg zelf binnen. Voor rust werd het zelfs nog 3-0. Redouan Omar Ouali krulde een vrije trap onhoudbaar achter de doelman van Spakenburg.

Publiekswissel

In de tweede helft kwam er nog slechts één treffer bij van Gabri Urbanus (4-0), maar dat hadden er makkelijk meer kunnen zijn. Vincent van de Berg raakte de lat, Kevin Dercks de paal, terwijl Giovanni da Fonseca en Redouan Omar Ouali in kansrijke positie misten.

Vier minuten voor tijd werden Jean-Paul van Leeuwen en Vincent van den Berg (foto) met een publiekswissel bedankt voor bewezen diensten bij Excelsior Maassluis. Volgend seizoen kan trainer Dogan Corneille geen beroep meer op zijn keeper en aanvaller doen.

Voor de ploeg uit Maassluis wacht nog één duel. Corneille en consorten gaan 4 juni op bezoek bij Jong FC Volendam. Wellicht een mooie gelegenheid om het seizoen met een lekker palinkje af te sluiten.