Jack’s League: Excelsior Maassluis haalt volle buit op in Werkendam

Excelsior Maassluis nam uit tegen Kozakken Boys in de eerste helft een 0-2 voorsprong. De thuisploeg kwam echter nog sterk terug voor de pauze, die met een 2-2 stand inging. In de tweede helft pakte Excelsior Maassluis alsnog de volle buit: 2-3.

Tekst: Ton Beije

Excelsior Maassluis kende een prima start in Werkendam bij het duel tegen Kozakken Boys. Al na drie minuten spelen kwam de formatie van trainer Dogan Corneille op voorsprong. Uit een voorzet van Nino van den Beemt kopte Dave van Delft raak: 0-1.

Verdubbelen

Vier minuten later leek Kozakken Boys al langszij te komen, maar Luivienno Statia wist met het hoofd een bal van de doellijn te halen voor de Tricolores na een inzet van Stephen Warmolts. Met twaalf minuten op de klok wisten de bezoekers zelfs de score te verdubbelen. Kaylan Muis (foto) schatte een diepe bal op waarde in, maakte gebruik van een foutje van Warmolts en liet doelman Mike van de Meulenhof kansloos: 2-0. Een minuut later hadden de gastheren al iets terug kunnen doen, maar Johnny Lommers faalde oog-in-oog met doelman Jean Paul van Leeuwen. Het bleek uitstel van executie, want na dik een kwartier spelen viel de 1-2 toch. Lommers zorgde voor de voorbereiding en Lars Hutten was de maker van dit doelpunt.

Strafschop

Zo’n kwartier voor de pauze kwam Kozakken Boys alweer langszij dankzij een strafschop doordat Gwaeron Stout onderuit was gehaald in de zestien. Thomas Marijnissen maakte geen fout en liet de bal vanaf elf meter achter doelman Van Leeuwen verdwijnen: 2-2. Kozakken Boys nam het initiatief wat over, kwam goed weg bij een kogel op de lat van Giovanni da Fonseca.

Pech

De tweede helft begon met een enorme mogelijkheid voor Giovanni da Fonseca, maar hij vond doelman Mike van de Meulenhof op zijn weg. Aan de andere kant kreeg Gwaeron Stout de bal voor de voeten na een hoekschop, maar kegelde naast. Vlak daarna een enorme kans voor Excelsior Maassluis via Vincent van den Berg, die zomaar de bal kreeg van Thomas Marijnissen, maar te wild in de afwerking was. Diezelfde Van den Berg had daarna pech bij een inzet op de paal. De volgende kans was voor Kaylan Muis, maar hij werd flink op de huid gezeten door Stephen Warmolts, waardoor het geen doelpunt opleverde. Even later was het wel prijs voor de bezoekers. Vincent van den Berg kreeg de bal van Gabri Urbanus in de diepte en passeerde de ver uit zijn doel gekomen goalie Van de Meulenhof: 2-3.

Extra tijd

Kozakken Boys probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar kreeg geen echte grote kansen meer. De scheidsrechter telde vijf minuten extra bij. In die tijd claimde Kozakken Boys nog een pingel. Uit een vrije trap kreeg Leandro Resida de bal in de zestienmeter van Excelsior Maassluis bij Daniël Da Silva Mendes, die de bal tegen een hand aanschoot, maar de scheidsrechter zag er echter geen strafschop in. Het bleef derhalve bij 2-3. Dinsdag ontvangt Excelsior Maassluis Scheveningen, dat geen vuist kon maken thuis tegen Kon, HFC: 0-2.