Jack’s League: Excelsior Maassluis neemt drie punten mee uit Noordwijk

Excelsior Maassluis won zaterdagmiddag de moeilijke uitwedstrijd bij vv Noordwijk. De ploeg van Dogan Corneille zegevierde na een 0-1 ruststand uiteindelijk met 1-2. Met nog vijf duels voor de boeg zijn de ‘Tricolores’ op een piepklein haartje na veilig. Het op de zestiende plaats (p/d-duels – red.) staande Kozakken Boys heeft namelijk veertien punten minder.

Tekst: Hans Kulk

Winnen bij vv Noordwijk is geen vanzelfsprekendheid. De ploeg van Kees Zethof presteert namelijk boven verwachting in de Tweede Divisie. Er stond Excelsior Maassluis een pittig potje te wachten op sportpark Duinwetering, althans dat was de verwachting.

Stip

Zo verliep het niet helemaal voor de ‘Tricolores’ uit Maassluis. Binnen elf minuten lag de wedstrijdbal namelijk al op de stip in het Noordwijkse strafschopgebied. De penalty werd koelbloedig door Gabri Urbanus (foto) in de linkerbenedenhoek geschoten: 0-1. Vier minuten later was het zelfs bijna 0-2. Een grote kans van Vincent van den Berg werd nog maar ternauwernood door de doelman van Noordwijk uit het doel geranseld.

Van Leeuwen

Kreeg de thuisclub dan helemaal geen kansen op een treffer? Zeker wel, tweemaal zelfs. Excelsior Maassluis-doelman Jean-Paul van Leeuwen stond in beide gevallen precies op de goede plek om de gelijkmaker te voorkomen, waardoor de ploeg van Dogan Corneille zonder kleerscheuren de kleedkamer opzocht.

Onrustig

Vijf minuten na rust werd de 0-1 voorsprong verdubbeld. Uit een voorzet van Kevin Dercks knalde Vincent van den Berg de 0-2 in de touwen. Wedstrijd in de tas? Je zou het wel denken. De kansen volgden elkaar in snel tempo op voor de bezoekers. Het was wachten op de bevrijdende 0-3, maar de treffer viel acht minuten voor tijd aan de andere kant: 1-2. Toch nog een spannend, onrustig slot van de wedstrijd. Gelukkig voor Corneille hielden zijn manschappen het hoofd koel en konden de drie punten definitief de tas in, terug naar Maassluis.