Jack’s League: Excelsior Maassluis nipt onderuit in Amsterdam

In de wedstrijd tegen AFC keek Excelsior Maassluis bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. In het slot van het tweede bedrijf kwam de formatie van trainer Dogan Corneille nog op gelijke hoogte, maar moest kort daarna alsnog een tegentreffer incasseren: 2-1.

Na vijf minuten spelen kreeg Excelsior Maassluis haar eerste kans. Kevin Ringeling kon een voorzet van Redouan Ouali net niet in het doel koppen. Acht minuten later ging Dave van Delft op de Amsterdamse doelman af, maar kon deze niet verschalken.

Met dik een half uur op de klok opende AFC de score. Hagenaar Splinter de Mooij bracht de 1-0 op het bord. Excelsior Maassluis kreeg nog een kans voor het rustsignaal, maar ook Kaylan Muis kon de doelman van AFC niet passeren.

Gevaarlijk

Vlak na rust waren de bezoekers weer gevaarlijk. Een voorzet van Kaylan Muis werd door Brandon Robinson net naast geschoten. Even later leek de 2-0 in de maak, maar doelman Jean-Paul van Leeuwen hield goed stand in het duel met Railey Ignacio. De 1-1 wilde maar niet vallen. Een vrije trap van Gabri Urbanus ging naast en een treffer van Kaylan Muis werd afgekeurd op grond van buitenspel.

Met nog zeven minuten te gaan, viel toch nog de gelijkmaker. Remo de Vroege gaf de bal voor en Basett Moshtaq (foto) kopte de 1-1 binnen. De vreugde was van zeer korte duur. Nog geen twee minuten later scoorde Splinter de Mooij de tweede treffer van AFC en werd de eindstand 2-1.