Jack’s League: Excelsior Maassluis ‘spaart’ laagvlieger ASWH

Na de zeperd vorig weekend bij De Treffers (2-0 verlies) heeft Excelsior Maassluis zich uitstekend hersteld. Het thuisduel met laagvlieger én degradatiekandidaat ASWH eindigde in een 3-0 overwinning voor de ploeg van Dogan Corneille.

Tekst: Hans Kulk

Op sportpark Dijkpolder in Maassluis was het zaterdagmiddag niet de vraag of Excelsior Maassluis zou gaan winnen, maar wel met hoeveel. De mannen van coach Dogan Corneille speelden namelijk tegen hekkensluiter ASWH. Al in de eerste paar minuten van het duel kregen Gabri Urbanus en Brandon Robinson kansen op een vroege openingstreffer, maar in de zeventiende minuut was het pas echt raak voor de ‘Tricolores’. Urbanus kopte een hoekschop snoeihard binnen: 1-0. Nog geen vier minuten later kwam de thuisclub heel goed weg, nadat een vrije trap van de bezoekers op de lat uiteenspatte. Geen 1-1, maar even daarna wél 2-0 door een wonderschone treffer van Vincent van den Berg (foto). Nog voor rust schoot diezelfde Van den Berg zijn tweede en de derde van de thuisploeg in de touwen. 3-0 en daarmee was het duel in feite al beslist.

Houtwerk

In de tweede helft vielen er geen treffers meer te bewonderen op de Dijkpolder. Zowel Excelsior als ASWH tikten nog wel het houtwerk aan. Redouan Omar Ouali raakte de buitenkant van de paal,terwijl de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht voor de tweede keer de lat ‘kuste’. Het bleef derhalve 3-0.

Bevrijdingsdag

In de Jack’s League is Excelsior Maassluis terug te vinden op plek twaalf. Aanstaande donderdag, op Bevrijdingsdag, spelen de ‘Tricolores’ hun volgende competitieduel. De ploeg van Dogan Corneille gaat op bezoek bij het uitstekend presterende Noordwijk, dat op de zevende plaats staat. Een zware opdracht voor de mannen uit Maassluis. Zal ‘man of the match’ Vincent van den Berg wederom het net weten te vinden?

© Haaglanden Voetbal

Lees verder