Koninklijke onderscheiding voor FC Zoetermeer-voorzitter Jacob de Boer

||

Het is vandaag weer ‘Lintjesdag’. Veel Nederlanders krijgen voor hun verdiensten een Koninklijke onderscheiding. Die eer viel ook Jacob de Boer ten deel. Voorzitter van de voetbalclub FC Zoetermeer, maar ook preses van de tafeltennisclub Taverzo in die stad.

Tekst: Ton Beije

Burgermeester Bezuijen van Zoetermeer had lovende woorden voor de FC Zoetermeer-preses en sloot zijn rede als volgt af: ,,Het is mij namelijk een eer en een genoegen om bekend te maken dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u, Jacob de Boer, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ik feliciteer u van harte met deze Koninklijke onderscheiding die ik u nu graag wil opspelden.”

De uit Friesland afkomstige De Boer verkaste vele jaren geleden naar het Westen en kwam in Zoetermeer terecht. Inmiddels is hij in zijn woonplaats en daarbuiten bekend om zijn grote keukenbedrijf, maar ook om zijn vele vrijwilligerswerk bij Taverzo en ook FC Zoetermeer. Bij beide clubs hanteert hij inmiddels ook de voorzittershamer. Bij FC Zoetermeer is hij al actief vanaf 2004, omdat zijn kinderen bij die club gingen voetballen. Vanaf begin 2019 neemt De Boer met mede-vrijwilliger Frank Krooder het gedeelde voorzitterschap van de club voor zijn rekening en bovendien is hij ook waarnemend penningmeester.

Na eerst Taverzo geholpen te hebben aan nieuwe huisvesting, is Jacob de Boer nu ook in touw bij FC Zoetermeer met nieuwbouwplannen. En of het allemaal niet genoeg is, zit hij ook sinds 2015 in het bestuur van de politieke partij ‘Zó! Zoetermeer’.

Een onderscheiding die dus dik verdiend is.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

Lees verder