Lockdown tot 14 januari: senioren geen wedstrijden, trainen met 2-tallen

De lockdown, die Mark Rutte namens het kabinet zaterdagavond bekend maakte, heeft ook grote gevolgen voor de sport. Voor de jeugd (tot 18 jaar) verandert er niet zoveel, maar wel voor de senioren bij de amateurclubs. Ook alle binnensportlocaties gaan voorlopig weer helemaal op slot.

Profvoetballers, de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, mogen gewoon blijven trainen en wedstrijden spelen, maar nog steeds zonder publiek.

Jeugd

Jeugd tot en met 17 jaar mag op de vereniging wel buiten blijven sporten tot 17.00 uur. Ze mogen trainen en onderling wedstrijden spelen op hun eigen club. De senioren (vanaf 18 jaar) mogen slechts alleen of met zijn tweeën trainen, op 1,5 meter afstand. Ook alle amateurcompetities worden stilgelegd.

Competities

De KNVB had al bepaald dat de competitie bij aanvang van het nieuwe jaar niet zouden worden hervat. Dat zou pas – afhankelijk van de situatie – eind januari/begin februari gebeuren, maar dat is nog maar de vraag.

Door de verzwaarde maatregelen -vanwege de snel oprukkende Omnikron-variant van het coronavirus- kan het uitspelen van de amateurvoetbalcompetitie andermaal onder druk komen te staan. Veel zal afhangen van het feit of na 14 januari versoepelingen mogelijk zijn.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder