Marcley Manuela scoort zijn eerste doelpunt voor Lunds BK

Lunds BK speelde zaterdag tegen Tvååker IF (uit Varberg) haar tweede oefenwedstrijd als voorbereiding op de start van de Zweedse competitie in het weekend van 3 en 4 april aanstaande. Lunds BK verloor, maar Marcley Manuela (foto) scoorde wel zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club.

Tekst: Alex Pronk

Lunds BK, de ploeg van coach Jimi Olsson, ging tegen Tvååker IF in Varberg met 4-2 onderuit. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook een aantal kansen, die echter niet benut werden. Na zo’n twintig minuten spelen was Marcley Manuela wel succesvol voor zijn ploeg Lunds BK. Weliswaar vanuit buitenspelpositie scoorde hij zijn eerste treffer voor de Eerste Divisionist.

Pech

Vlak daarna had Lunds BK de pech dat een tweede treffer werd geannuleerd. De thuisploeg wist daarna de bakens te verzetten en kwam door doelpunten van Vidar Rydell en Tim Stålheden op een 2-1 voorsprong, waarmee ook de rust aanbrak. Na de pauze maakte Adam Lindgren er met een fraaie actie 3-1 van. Het laatste woord in dit oefenduel was toch voor Lunds BK en ook aan dit doelpunt leverde Manuela zijn aandeel. Hij verzorgde de voorzet, waaruit Casper Burehead raak kon koppen: 3-2. Het slotakkoord van Tvååker IF kwam via Mahammad Alshalkadi: 4-2.