Marcley Manuela speelt eerste oefenduel met nieuwe club Lunds BK

Lunds BK, de Zweedse club waar Marcley Manuela (foto) dit seizoen onder contract staat, speelde zondag haar eerste oefenduel bij Östers IF uit Växjö. Het duel geldt als voorbereiding op de start van de competitie in Zweden in het weekend van 3 en 4 april aanstaande.

Tekst: Alex Pronk

De ploeg van het coachduo Anders Grimberg en Ted Waltersson-Larson wist het duel niet in winst om te zetten en verloor in het moderne stadion, Myresjöhus Arena genaamd, met 2-1 van Östers IF.   Na negentien minuten wist de thuisploeg via Nicolas Mortensen het openingsdoelpunt te maken en vijf minuten later verdubbelde Simon Alexandersson de score: 2-0. In het tweede bedrijf kwam Lunds BK met de aansluitingstreffer van Dardan Mustafa, die in de 55e minuut de 2-1 scoorde.

Pech

Marcley Manuela (vorig seizoen nog uitkomend voor KSF Prespa Birlik) was ook van de partij bij Lunds BK. Ondanks een aantal goede kansen en deels door pech bleef de stand van 2-1 staan tot het laatste fluitsignaal.

De volgende oefenwedstrijd van Lunds BK is volgende week zaterdag (20 februari om 13.00 uur) uit tegen Tvååker IF in Varberg).