Nacompetitie Hoofdklasse/1e klasse: sv Honselersdijk wint thriller

|||||||||||||||||||||

In Groningen leek sv Honselersdijk na de eerste helft op rozen te zitten in de strijd met Pelikaan S. De thuisploeg kwam verrassend terug in het duel, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. De equipe van trainer André Lourens (foto) gaat nu langs bij DUNO Doorwerth.

Tekst: Roland van der Linden         | Foto’s: Koos Ophorst

De Westlanders waren in het eerste kwartier duidelijk de bovenliggende partij door veel druk te zetten. Dit leverde meteen twee goede kansen op, maar Steyn de Bruijn en Tom van Veen konden de kansen niet verzilveren. Daarna kreeg ploeg uit Oostwold Westerkwartier ook twee mogelijkheden om de te scoren, maar de stand bleef 0-0.

sv Honselersdijk had gedurende het vervolg van de eerste helft meer balbezit, maar kon maar moeizaam door de verdediging van de thuisploeg heen komen. In de slotfase was er toch nog succes. Een bal van Tom van Veen belandde bij Lars Ammerlaan, die de verdiende 0-1 binnenschoot. Kort daarna was het opnieuw raak voor Ammerlaan en gingen de teams aan de thee met een 0-2 stand op het bord.

In de tweede helft liet sv Honselersdijk de tegenstander volledig terugkomen in het duel. Eerst kon Fabian Stevens een voorzet binnenschieten en daarna was het Jos Hooiveld die voor de 2-2 zorgde. De Westlanders kregen het lastig en doelman Quinten van der Helm voorkwam de 3-2.

De ploeg van Lourens toonde veerkracht en kon toch nog een 2-3 overwinning uit het vuur slepen. Wie anders dan Lars Ammerlaan nam de winnende treffer voor zijn rekening. sv Honselersdijk mag zich nu opnieuw gaan opmaken voor een uitduel. DUNO uit Doorwerth is de volgende tegenstander.