Nacompetitie zaterdag 2e/3e klasse: Verburch moet buigen voor FC Oudewater

Verburch was in het uitduel niet bij machte om FC Oudewater bij te benen. De thuisclub, die na een spannende kampioensrace met Alphia met een tweede plaats genoegen moest nemen, hield haar promotiekansen levend.

Na een aftastende openingsfase nam FC Oudewater het heft in handen in de eerste helft. Menno Venhof opende de score door een genomen vrije trap vakkundig in het doel te werken. Venhof nam ook de tweede treffer voor zijn rekening. De speler van FC Oudewater stond ongedekt en liet vervolgens Verburch-doelman Boy Zuijderwijk kansloos: 2-0.

Ruimte

In de tweede helft zaten de Westlanders veel beter in hun spel. Twee prima mogelijkheden leverden niet de aansluitingstreffer op. De Poeldijkse formatie van trainer John Zuijderwijk (foto) bleef aandringen maar dit gaf ook de thuisploeg meer ruimte en kansen en uiteindelijk de 3-0 ondanks de druk van Verburch.

Gifbeker

De gifbeker was nog niet leeg voor de bezoekers, die ook een vierde treffer om de oren kregen. Verburch kon de eer nog enigszins herstellen. De 4-1 van Dave Zwinkers werd nog gevolgd door een treffer van Luuk van der Knaap waardoor de eindstand 4-2 werd. FC Oudewater stuit nu op Soccer Boys en Verburch mag het het komend seizoen opnieuw proberen in de derde klasse.