Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: degradatie sv Loosduinen

||||||||||||||||

De eerste ronde van de nacompetitie was het eindstation voor de beide Loosduinse ploegen. Graaf Willem II/VAC mag nog wel hopen op promotie na een monsterzege op Hermes DVS. Ook Vredenburch is nog in de race voor een plaats in de derde klasse.

Tekst: Roland van der Linden    |        Foto’s: Wil aan de Wiel

Hermes-DVS – Graaf Willem II VAC

In Schiedam liet Graaf Willem II/VAC geen spaan heel van tegenstander Hermes DVS. De equipe van trainer Jan de Jong had bij de rust al een 0-4 voorsprong te pakken. Brian de Jong opende de score waarna Leo Dijkhuizen er na een kwartier spelen 0-2 van maakte. Een paar minuten later nam De Jong ook de 0-3 voor zijn rekening. Vlak voor het rustsignaal tekende Dijkhuizen voor de 0-4.

In de tweede helft deed Graaf Willem II VA het zeker niet rustiger aan. Laurens Bentvelzen breidde de voorsprong binnen acht minuten uit naar 0-6 met twee doelpunten. Trainer Jan de Jong voerde een viertal wissels door, maar de bezoekers leden hier net onder. Sam Jellema en de invallers Luuk Evenhuis en Martijn Nieuwenhuizen bepaalden de eindstand op 0-9.

Gouda – GDA

Op een zonnig sportpark Groenhoven haalde GDA collectief niet haar gebruikelijke niveau en speelde een slechte wedstrijd. In de eerste helft was er weinig werk voor beide doelmannen. GDA-speler Justin Schoenmaker bracht zijn eigen doelman in gevaar door de bal bij het verdedigen op de eigen doelpaal te schieten.  GDA leed veel balverlies maar hield de score tot aan de rust op 0-0.

Na de thee konden Noa Schoenmaker en Jeroen Mantel goede kansen niet verzilveren. Een schot van Nick Selier verdween in het zijnet. Een aanval van de thuisploeg leek verdedigd te worden door GDA, maar de bal kwam ongelukkig terecht waardoor een speler van Gouda de bal kon binnentikken. Trainer Ronald Paats bracht nog wissels in maar tien minuten voor tijd schoot Gouda de 2-0 binnen en was het duel gespeeld.

Vredenburch – Zinkwegse Boys

In een spannend duel bleef Vredenburch tegen Zinkwegse Boys aan de goede kant van de score. De bezoekers openden al snel de score, maar zagen de Rijswijkers al voor de thee een voorsprong nemen door treffers van Erwin Kruit en Rico Deekman. In de tweede helft kon Rico Deekman weer het net vinden en kwam de 3-1 op het bord. Zinkwegse Boys gaf niet op en kwam weer terug in het duel: 3-2. Deekman leek het duel te beslissen met zijn derde treffer van de wedstrijd, maar detegenstander maakte het weer spannend door tot 4-3 terug te komen. Die stand bleef tot het eindsignaal op het bord staan. Vredenburch stuit nu op FC Maense.

OHVV – sv Loosduinen

sv Loosduinen moest het hoofd buigen voor OHVV. In Oudenhoorn scoorde de thuisploeg zowel voor de rust als erna. Door de 2-0 nederlaag moet sv Loosduinen afdalen naar de vierde klasse. In het seizoen 2018-2019 had de Haagse club promotie kunnen bewerkstelligen uit diezelfde klasse waarin het komend seizoen weer terug is.