Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: Winst BSC’68, Quick Steps en RVC Celeritas

||||||||||||||

BSC’68 was in de verlenging Teylingen de baas en plaatste zich voor de derde ronde. Ook Quick Steps kwam een ronde verder ten koste van Meerburg. RVC Celeritas had een eenvoudige middag tegen FC Vlotbrug. Het avontuur van MSV’71 kwam ten einde bij ’s-Gravendeel.

Tekst: Roland van der Linden      |         Foto’s: Franca Dobbe

Teylingen – BSC’68

In Sassenheim moest BSC’68 al na elf minuten spelen een tegentreffer incasseren. Tom van der Vlucht bracht de gastheren op een 1-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam de club van trainer Marco Lange op gelijke hoogte door een treffer van Guido de Peinder. In het vervolg van het spannende duel werd er niet meer gescoord, waardoor het duel in de reguliere speeltijd eindigde in 1-1. In de verlenging besliste Joep van Straalen met een fraaie kopbal het duel in het voordeel van BSC’68: 1-2. Nu staat een uitduel bij SCH’44 op het programma voor het team uit Benthuizen.

Quick Steps – Meerburg

Na even aftasten kwam Quick Steps goed op stoom tegen de Zoeterwouders. Drie honderdprocent kansen werden gemist. Vlak voor rust viel toch nog de verdiende 1-0 uit een kopbal van Jeremy Keus.

In de tweede helft nam Meerburg meer risico en daar kon Quick Steps van profiteren. Opnieuw was Keus trefzeker: 2-0. Na een rode kaart voor de bezoekers was Quick Steps de bovenliggende partij. Een strafschop werd nog gemist door Danny Emmerik, maar de 3-0 kwam nog wel op het bord. Jeremy Keus voltooide zijn hattrick en bepaalde de eindstand op 3-0.

MSV’71 – ’s Gravendeel

In Maassluis moest MSV’71 haar meerdere erkennen in ’s-Gravendeel. Binnen een kwartier stond MSV’71 al met 0-1 achter en kon daarna weinig gevaar voor het doel van de bezoekers stichten. Doelman Marnix Louter werd nog twee keer gepasseerd, voordat Joël Meijnckens de 1-3 eindstand kon aantekenen.

RVC Celeritas – FC Vlotbrug

Voor RVC Celeritas was het prijsschieten tegen FC Vlotbrug. De Rijswijkers, die na een spannende competitie op een tweede plaats eindigden achter OLIVEO, hadden weinig moeite nodig om de tegenstander opzij te schuiven. De herkanser uit de derde klasse stond al binnen twintig minuten spelen op een 2-0 achterstand door twee treffers van Joey Klijn. De thuisploeg bleef het net vinden en voerde de score op naar 5-0 door doelpunten van Andres Manuela en Giovalli Serbony (2x). Na een tegentreffer van FC Vlotbrug konden ook Abdoellah Tajdirti en opnieuw Serbony het net nog vinden: 7-1. In de derde ronde komt ’s-Gravendeel langs op sportpark Prinses Irene.