Nadir Çiftçi tekent tot einde seizoen bij St Johnstone

De voormalige ADO Den Haag (jeugd)speler Nadir Çiftçi (foto) – die volgende maand dertig wordt – tekent tot het einde van het seizoen een contract bij het Schotse St Johnstone. Hij komt over van het Turkse MKE Ankaragucu.

Çiftçi, voormalig speler ook van Celtic en Dundee United, kijkt ernaar uit om met de Saints aan de slag te gaan op het McDiarmid Park. Het Schotse voetbal is hem niet onbekend. ,,Ook al ben ik een paar jaar weggeweest, toch bleef ik geïnteresseerd in het Schotse voetbal. Dus toen Callum Davidson mij belde, hoefde hij mij niet over te halen om over te stappen. Ik weet waar St Johnstone voor staat en het is een heel goede voetbalclub.”

Enthousiast

Çiftçi is in Turkije geboren en speelde in de jeugd bij RVC Rijswijk en vervolgens ADO Den Haag, waarna zijn profloopbaan in Engeland begon. Nu dus terug in Schotland bij St Johnstone. ,,Callum geeft mij de kans om de komende vijf maanden te voetballen en daar ben ik erg enthousiast over. Ik heb de afgelopen zes maanden niet te veel gespeeld en het deed me pijn om aan de zijlijn te staan. Maar gelukkig is mijn conditie goed. Het gaat er nu om om mijn natuurlijke ritme te vinden in competitiewedstrijden en mijn zelfvertrouwen terug te krijgen. Het is mijn taak om het team te helpen wedstrijden te winnen en ik ben klaar voor de uitdaging die voor ons ligt. Ik wil natuurlijk doelpunten maken, maar belangrijker is dat we als team spelen en allemaal de juiste bijdrage leveren. Ik ben hier niet om egoïstisch te zijn. St Johnstone is de prioriteit en de club zal altijd op de eerste plaats komen”, aldus Çiftçi op de site van zijn nieuwe club.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder